MEDICINA

Szerző WB

Létrehozva: 2024.07.28.

Bombabiztos napvédők - tejföl helyett

Ahhoz, hogy ne süljünk pecsenyepirosra, és ne kelljen mindenféle házi praktikákat bevetnünk, hogy enyhítsük a napégést, célszerű nagyon figyelnünk a megfelelő fényvédelemre.

Extra ápolás

Az arcunkra, nyakunkra és dekoltázsunkra speciálisan erre a területre való termékeket használjunk, hiszen itt a bőrünk sokkal érzékenyebb. Ráadásul már számtalan készítménnyel találkozni, amelyek nemcsak a káros napsugarakkal, hanem különböző problémákkal is felveszik a harcot, mint például a ráncok és a pigmentfoltok vagy éppen a kifényesedés - írja a Fanny magazin.

strand,balaton,siofok
Fotó: Ádám János /  Észak-Magyarország 

Termékek:

Anti-age napozó fluid arcra és dekoltázsra FF50 Sundance/dm.hu, 1899 Ft

Luminous630 napozó arckrém pigmentfoltok ellen FF50+ Nivea, 5999 Ft

Ásványi fényvédő arckrém antioxidánsokkal SPF30 Holifrog Solar/naturalskin.hu, 14 990 Ft

 

Erről se feledkezzünk meg!

A legnagyobb forróságban nem szabad kihagyni olyan érzékeny területeket sem, mint az ajkaink, mivel itt a bőr nagyon vékony, és akár le is éghet. A különböző balzsamok nemcsak óvnak, hanem extrán hidratálnak, sőt színezett verziókkal is találkozhatunk, amiktől még üdébb lesz a megjelenésünk.

 

Termékek:

Színezett ajakbalzsam fényvédővel Coola/naturalskin.hu, 7990 Ft

Görögdinnyés ajakápoló SPF50+ Bondi Sands, 2790 Ft

Ajakbalzsam fényvédelemmel SPF30 Salt&Stone, 4990 Ft

 

Fokozzuk a hatást

A különböző barnulást segítő és aktivátor készítmények támogatják a bőr természetes védelmi mechanizmusait és segítik a barnulás folyamatát. Ezekben gyakran megtalálható például a tirozin nevű aminosav, ami az UV sugárzás hatására aktivizálódik és beindítja a melanintermelődését, vagyis a bronzos szín kialakulásáért felel. De fontos, hogy mellette nem szabad megfeledkezni a megfelelő fényvédelemről sem, hiszen általában önmagukban nem óvnak a káros napsugaraktól.

 

Termékek:

Barnulást elősegítő napozókrém tirozinnal Ziaja, 1695 Ft

Napbarnított bőrszínt élénkítő olajspray E-vitaminnal és kókuszolajjal Avon, 1899 Ft

Barnulást segítő olaj spray SPF30 Apivita, 7199 Ft

 

Lényeges a faktorszám

Sokan csak legyintenek, ha kicsit leégnek, mondván, hogy majd úgyis bebarnul. Pedig a leégés a napkárosodás súlyosabb és egyben leggyakoribb formája. A barnulás pedig a bőr védekezési reakciója, ugyanis több melanint kezd el termelni, hogy védje magát az UV-sugaraktól. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig kellően magas faktorszámú, széles spektrumú fényvédőket válasszunk. Ne féljünk attól, hogy ragacsos lesz a bőrünk vagy elnehezül, válasszunk könnyed, gyorsan beszívódó formulákat.

 

Termékek:

Gyorsan felszívódó napozó krém-gél testre SPF50+ Eucerin, 7299 Ft

Fényvédő spray SPF50 Douglas SUN, 6390 Ft

Tejes fényvédő spray könnyű textúrával SPF50+ Clarins, 12 290 Ft

 

Gyerekjáték lesz!

A kicsik szinte menekülnek, ha arról van szó, hogy bekenjük őket, a szülőknek pedig valóságos rémálom az egész procedúra. Arról nem is beszélve, hogy mivel ők legszívesebben egész nap pancsolnak vagy homokoznak, gyakrabban is kell megismételni az egész macerát. Éppen ezért a spray verziókkal járunk a legjobban, amikkel pillanatok alatt be tudjuk őket fújni, és keressük az extrán víz- és homokálló napvédőket.

 

Termékek:

Vízálló napvédő spray gyerekeknek SPF 30 Avon, 2599 Ft

Sunbrella Baby fényvédő tej spray SPF50+ Dermedic, 6099 Ft

Bee Sun Safe Kid fényvédő spray SPF50+ Apivita, 8499 Ft

 

Maradjunk mozgásban

Napközben mennénk el futni, strandlabdázunk vagy csak tollasozunk a gyerekekkel a kertben? Érdemes olyan napvédőket keresni, amiket kifejezetten sportoláshoz ajánlanak, hiszen ezek még az izzadásnak is ellenállnak, nagyon könnyed textúrájuk, sőt hűsítő változatokat is találunk.

 

Termékek:

Fényvédő arcra sportoláshoz Lancaster/douglas.hu, 16 790 Ft

Napvédő spray sportoláshoz Sunozon/rossmann.hu, 2799 Ft

Bariésun hűsítő száraz permet SPF50+ Uriage, 7599 Ft

 

Jöhet a nyugtatás!

Tényleg felejtsünk el minden olyan házi praktikát, mint hogy tejfölt kenünk a napégett bőrre. Maradjunk a profi, napozás utáni termékeknél, amiknek a célja, hogy a bőrt kicsit lehűtsük, megnyugtassuk és visszaállítsuk a nedvesség-visszatartó képességét. Érdemes olyan gyulladáscsökkentő hatóanyagokra vadászni, mint a panthenol, az Aloe Vera vagy az allantoin, mivel gyorsan megnyugtatják a napozásnak kitett, irritált bőrt és enyhítik a napégést.

 

Termékek:

Napozás utáni gél-krém Bioderma, 6499 Ft

Napozás utáni bőrszépítő anti age arcápoló Yves Rocher, 6690 Ft

Napozás utáni szérum Sundance/dm.hu, 1899 Ft

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek