Létrehozva: 2024.06.22.

Szakértő adta meg a választ: ilyen ruhákba öltözz, hogy túléld a pokoli hőséget

Bármilyen furcsán, de jobb ha kerülöd a fehéret.

Egyik pillanatról a másikra nálunk is beköszöntött a hőség. Emiatt sokan várják már, hogy végre egy kicsit enyhüljön az idő. Azonban erre még várni kell...

Preparation,Travel,Suitcase,At,Home
Ilyen ruhákat érdemes vinni a nyaralásra vagy felvenni a következő napokban Fotó: sebra

Ilyenkor érdemes a már jól bevált trükköket alkalmazni, például a függönyöket elhúzni, hogy távol tartsd a napfényt, és fontos a hidratáció is. De mi van akkor, ha ki kell menni a lakásból ekkorra forróságban? Alex Econs, az ICON Printing egyedi ruhanyomtatási szakértője most megosztja néhány hasznos tippet ezzel kapcsolatban.

Sárga, szürke és piros színt viselj - ne fehéret!

A fehér szín a legjobb szín arra, hogy átvészeld a meleget, azonban a ruha anyagának nem tesz jót, ugyanis veszít a fényéből és a színéből, ha izzadság és naptej éri - mindkettő elkerülhetetlen a forró időben.

Ha nem szeretnél megküzdeni a sárga foltokkal a hónaljon és a galléron, akkor a következő színek talán megfelelőbbek. A fehér után a tudományosan bizonyítottan hűvösen tartó színek a sárga, a szürke, és ami még meglepőbb, a piros. A kéket, valamint a világoszöldet, a sötétzöldet és a feketét viszont érdemes kerülni. Ezek a színek nehezen verik vissza a napsugarakat, más színek jobban visszaverik a hőt

- magyarázta a szakember.

A pamut és a vászon a legjobb

A természetes anyagok a leglégáteresztőbbek, ezért a legjobbak a kánikulában. Segítenek csökkenteni az izzadást, mivel könnyebben átengedik a levegőt, így emelkedő hőmérsékleten természetes módon hűsítik a bőrt. Ellenőrizd a ruháid címkéit, keress olyan darabokat, amelyek magas százalékban tartalmaznak pamutot vagy lenvásznat. A pamut a legjobb anyag arra, hogy a bőrt lélegezni tudjon, míg a vászon hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hűvösen tartják a testhőmérsékletet az emelkedő hőfokok ellenére is.

Válasszon inkább pólót

Nemcsak a színek és az anyagok fontosak, hanem a ruhák illeszkedése is kulcsfontosságú. Bár csábító lehet, hogy a lehető legkevesebbet takaró ruhákat viseljünk, ez valójában növeli a leégés esélyét, és gyakran még melegebbnek érezhetjük benne magunkat - írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek