Létrehozva: 2020.05.03.

Úgy tűnik, megvan a rettegett kór ellenszere

A Lyme-kór okozhat lázat, fejfájást, bőrkiütést és fáradtságot. Hatással van az agyra, az idegrendszerre, a szívre és az ízületekre.Most úgy tűnik találtak rá egy gyógymódot.

Egy tanulmány arról számol be, hogy a stevia hatásos lehet a Lyme-kórt okozó kórokozó, a Borrelia burgdorferi ellen. A Lyme-kór nemcsak kellemetlen, de nagyon félrevezető betegség is, hiszen sok esetben más betegségeket, például pajzsmirigybetegségeket, lupuszt, generalizált szorongásos rendellenességet, pánikbetegséget, depressziót, krónikus fáradtság szindrómát, reumatoid arthritist és fibromyalgiát imitálhat.

 

A stevia egy természetes édesítőszer, amely legalább kétszázszor édesebb, mint a cukor. A New Haven-i Egyetem kutatói azt találták, hogy a stevia levélkivonata képes elpusztítani a Lyme-kór kialakulásáért felelős kórokozót.

A kutatók a vizsgálat során többféle steviát használtak. Használták folyékony formában, alkoholos kivonat formájában és por alakban. Leghatékonyabb az alkoholos kivonat volt, legalábbis a Lyme-kórt okozó kórokozó elpusztításában. A stevia levelének kivonata felülmúlta a Lyme-kór kezelésére használt egyes gyógyszereket is. Érdekes, hogy az életképes kórokozó az antibiotikummal kezelt csoportban egy hét után ismét megjelent. Ez a steviás csoportban nem történt meg, hanem egy hét alatt teljesen elpusztult. És a sok esetben toxikus antibiotikumokkal szemben a stevia még káros mellékhatásokat sem okozott.

Ahhoz még további vizsgálatokra is szükség van, hogy ezt a gyógynövényt be lehessen vonni a Lyme-kór elleni harcba. Azt azonban érdemes tudni erről a gyógynövényről, hogy csökkenti a testsúlyt, a vércukorszintet és még rákellenes, illetve antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik.

Más tanulmányokban a stevialevél kivonata hatásosnak bizonyult a kolerát és a hasmenést okozó kórokozók ellen. A stevialevél antioxidáns flavonoidokat tartalmaz – mint például kvercetint – és van benne növényi pigment, azaz béta-karotin is.

Habár a steviaára vonatkozó vizsgálatok nagyon bíztatóak, a porított stevia mint természetes édesítőszer nem biztosít ugyanolyan kórokozógátló hatásokat, mint a stevia alkoholos kivonata. Mivel a steviával kapcsolatban még mindig folynak a kutatások, így Lyme-kór esetén az orvosok még most is kombinált terápiát alkalmaznak, amelybe beletartozik az immunrendszer támogatása, a hormonterápiák, az antibiotikumok és egyéb kezelési módok.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az egyik legjelentősebb víziút, ami nem jöhetett volna létre magyar mérnökök nélkül

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

Czutor Zoltán: Magyarországnak nincs esélye kilábalnia abból a bűzlő pokolból, ahol most tart (VIDEÓ)

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Ez történik a testeddel, ha nem iszol elegendő vizet

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket