tóth gabi
Pont, amikor azt hinnénk, hogy a szabolcsi csodaháziasszony, Boros Vali már nem tud újat mutatni, mindig előkerül egy újabb csodaszer a kamrájából. Most nem ételről, hanem egy nagyon régi gyógymódról van szó, ami életmentő lehet az influenzaszezonban...
Bár egyelőre nem ütöttek be a nagy őszi hidegek, nem árt felkészülni a deres, ködös, didergős időszakra, amikor nem csupán megfázni könnyű, de elkezdődnek a járványok is. Ha nem akarsz influenzás, náthás lenni, próbáld ki a fokhagyma tinktúrát! Boros Vali elárulta, hogyan készítheted el házilag.
A fokhagymát a magyarok évszázadok óta alkalmazzák betegség megelőzésre és gyógyításra is: mézzel keverve, önmagában nyersen fogyasztva természetes antibiotikumként védi a szervezetet. A kúraszerűen alkalmazott tinktúra nem csak a megfázástól véd, hanem tisztítja az ereket és csökkenti a vérnyomást. Nem csoda, hogy egyre többen alkalmazzák. Ráadásul pofonegyszerű elkészíteni!
Hozzávalók:
Így készíts el:
Öntsd az alkoholt a fokhagymára, és hagyd tíz napig érni. Érdemes néha összerázogatni a keveréket az üvegben. Szűrd le, és a kapott levet használd a kúrához.
Így használd:
Mindig evés előtt vedd be, kevés vízzel vagy tejjel.
A kúra annyira hatásos, hogy sokak szerint elég hétévente egyszer alkalmazni; Valika évente-kétévente használja.