tóth gabi
Bár ezt a csodaszert télen fogyasztjuk inkább, elkészíteni kizárólag most lehet. Hatékony és olcsó, egyszerûen zseniális, minden háztartásban ott a helye! Ráadásul pofonegyszerû a receptje, mutatjuk!
Valóságos csodaszerként beszél a fenyőrügy szirupról, aki használta már, és rengetegen vannak, akik minden évben elkészítik. Hiszen később nagyon jól fog jönni a torokfájós, köhögős, influenzás szezonban. És, bár egyelőre a nyarat várja mindenki, a fenyőrügyeket most lehet leszüretelni. A szirup elkészítése pofonegyszerű, ráadásul szinte teljesen ingyen van.
A fenyők friss, zöld hajtásai telis-tele vannak vitaminokkal, de emellett a szirup gyulladáscsökkentő hatású, megnyugtatja az irritált gyomrot, megállítja a hasmenést, védi az ízületeket, és idegnyugtató hatása is van. Horzsolások, vágások esetén a fenyőrügy szirupos borogatás enyhíti a fájdalmat. Torokfájásnál érdemes napi 3-4 evőkanállal elfogyasztani belőle. Nem árt tehát, ha betárazol belőle!
A gyűjtést májusban és júniusban érdemes végezni, amikor a rügyek már kétujjnyi hosszúak, és világosból sötétzöldre váltott a színük. Arra figyelj, hogy lehetőleg ne forgalmas helyen gyüjtögess.
Hozzávalók:
Így készítsd elő:
Elkészítés cukorral:
Így készítsd mézzel: