tóth gabi
A görögdinnye magja egy szupersztár a többi maggal összehasonlítva. Pedig azok is mind rendkívül értékesek. Kár lenne, ha a szemetesben kötne ki, vagy csak úgy szétköpködnéd. Gyûjtsd össze a kis fekete magokat, és máris mutatjuk, mit kell tenned az egészségedért
Ott vöröslik előtted a csodás, frissítő görögdinnye, és te, mielőtt nekiállnál az elköltéséhez, hosszasan piszkálod a magokat. Mit csinálsz a kis fekete halommal? Megy egyenesen a szemétbe? Vagy néhányat küszködve szétrágsz?
A görögdinnye magja önmagában is rendkívül értékes, de – mint az összes többi mag esetében – a csírázás folyamata során erősen megnő a tápanyagtartalma. Tele van B-vitaminnal, magnéziummal, fehérjével, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokkal. E két utóbbi
Érdemes tehát összegyűjteni a magokat, és kicsíráztatni.
A csírázás során a magról lehántódik az a réteg, melynek alkotó részei akadályozzák a mag emésztését, tápanyagainak tökéletes felszívódását.
A fekete maghéj nélkül már kinézetre is olyan, akárcsak a többi olajos mag.
A görögdinnye magjának íze nem hasonlít a húsáéhoz. Inkább közelít a napraforgómag zamatához, csak annál könnyedebb változatban. Remek választás akár pirítva is a salátád tetejére!
Napraforgó: 164kal, 14g zsír, 5.6g szénhidrát, 5.8g protein.
Mandula: 163kal, 11.25g zsír, 6g szénhidrát, 6g protein.
Görögdinnye: 160kal, 11g zsír, 4g szénhidrát, 10g protein.
Ha nem szeretnél a csíráztatással bíbelődni, készen is kapható a csíráztatott, pirított dinnyemag. Fogyaszd rendszeresen.