RETRO RÁDIÓ

Most nyílik a legegészségesebb magyar virág! Érdemes belőle sokat szedni

Most nyílik a legegészségesebb magyar virág! Érdemes belőle sokat szedni
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2018. 05. 17. 09:00

Tenyérnyi, illatos bodzavirágok kínálják magukat mindenfelé. Szedj belõle, és készíts gyógyító limonádét. Nemcsak frissítõ, üdítõ, de csodás hatással van a szervezetedre is. Immunerõsítõ, méregtelenítõ, izzasztó hatású.

Most úton-útfélen, virágzó bodzabokorral találkozol.

Ne menj el mellette anélkül, hogy legalább néhány friss, tenyérnyi virágot leszednél.

A bodza gyógyhatású növény, őseink minden porcikáját felhasználták. A virágokból főzött drog szabályozza a veseműködést, vizelethajtó, vérnyomáscsökkentő, nyugtató hatású.

BODZATEA

Elkészítése:

1 csapott evőkanál bodzavirágot önts le 2 és fél dl forró vízzel. 15 perc után szűrd le. (Gyógytea készítésénél sose használj fémszűrőt).

Hogyan fogyaszd:

Étkezés előtt idd. Finom mézzel, de nagyon ízes édesítés nélkül is. Napi 1-3 csészével bármeddig fogyasztható.

Hatása:

Izzasztóként, méregtelenítőként működik. Megfázás, nátha esetén amilyen forrón csak tudod, úgy idd. Kiizzadod tőle a betegséget. Kombinálhatod forró lábfürdővel, majd ágyba-bújással, sok takaróval!

Inhaláló szerként is kiváló. Tisztítja a légutakat, oldja a lerakódásokat, köptető hatású.

Vizelethajtóként, ödémásodás esetén kezdd a reggelt éhgyomorra elkortyolgatott, 1 csésze bodzateával. Ezt a hatását fogyókúrázók is kihasználhatják. Napi 1-2 csészével, 3 hétig kúraként is alkalmazható.

Mandula- és torokgyulladás ellen tejjel forrázd le a virágot, majd állás után, szűrve fogyaszd.

BODZALIMONÁDÉ

Ezt a legegyszerűbb elkészíteni.

Amíg virágzik a bodza, mindennap legyen egy kancsóval az asztalodon.

Elkészítése: keverj mézzel, citrommal, szűrt vízzel egy alaplimonádét. Tegyél bele néhány szép, megmosott bodzavirágot. Hagyd állni pár órát, hogy a hatóanyagok és az íze kioldódjon. Nem csak frissítő és illatos lesz, de tisztító- és gyógyhatású is.

BODZASZÖRP

Ezt télire készítsd el sok cukorral és citrommal, hogy akkor se nélkülözd.

BODZAPALACSINTA

Elkészítése: Keverj be palacsintatésztát, melyhez kis sört is öntesz.

Vagdoss vagy morzsolj bele bodzavirágot (a szára nélkül), majd forró olajban süsd ki. Töltelékként tovább-bolondíthatod bodzalekvárral, de fahéjas porcukorral is finom.

BODZÁS RÁNTOTTA (BODZAFÁNK)

A rántottát is érdemes most bodzával feldobni. Keverd a frissen felütött tojásba, majd készítsd el a szokásos módon.

BODZALEKVÁR

Az elvirágzott bodza fekete bogyóiból lekvárt, szörpöt is készíthetsz. Ezt fogyasztva az álmatlanságot, migrénes fejfájást, ideggyulladásokat is kúrálod.  

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.