4 éve

A legnagyobb hibák, amiket borotválkozás közben mindenki elkövet

Évek óta borotválod a lábadat. Mondhat még neked bárki újat ebben a témában? Talán igen. Mutatjuk a tipikus hibákat, melyekbõl egyet is elkövetve, kellemetlen helyzetbe kerülhetsz.

Jó esetben évek, netán évtizedek óta borotválod a lábadat. Ez még nem jelenti azt, hogy jól csinálod. Ha eltűröd a hepehupákat, a kiütéseket, kihagysz részeket, megelégszel a nem tökéletes eredménnyel is, akkor van még hova fejlődnöd.

Mutatjuk a tipikus hibákat, amelyeket a legtöbben elkövetnek.

1. A zuhany alá állva azonnal nekiesel a lábadnak

Beszállsz a zuhanyozóba, és rögtön nekiállsz borotválni a lábad? Jobb lenne, ha a végén csinálnád. Mintegy 15 percre van szüksége a szőrnek ahhoz, hogy megpuhuljon, és a szőrtüszőnek, hogy felnyíljon. Ennél tovább várni ismét hiba lenne. Ha ugyanis túl sokáig áztatod a lábadat, ráncos lesz a bőr, feldagad, és megnehezíti a borotválást.

 

2. Felkelés után kezded el

Érthető, ha reggelre hagyod ezt a műveletet, ám vedd figyelembe, hogy az éjszakai pihenő alatt a lábad enyhén felpuffad, és ettől a szőr kissé visszahúzódik a tüszőbe. Sokkal jobban jársz, ha lefekvés előtt borotválod. Extra sima lesz tőle a bőr.

 

3. Nem használsz habot

Még ha nagyon sietsz is,

soha ne ess kísértésbe, hogy szárazon borotváld a lábad!

A hab puhítja a lábad, és a borotva simán siklik rajta. Elkerülheted a bevágást, í sebeket. Kényszerhelyzetben egy hajkondicionáló is megteszi. Csak szappant ne használj! Az ugyanis nem olajozza, zsírozza eléggé a bőrt. Nem csúszik a borotva, könnyen megsebzed magad.

 

4. Egy pengéjű borotvát használsz

Nem probléma az egy pengéjű, egyszer használatos borotva használata kivételes esetekben, amikor például pár napig egy szállodában tartózkodsz. Ám huzamosabb ideig sose vedd igénybe! Szerezz be 4-5 pengés borotvát! Ezek a legtökéletesebb, legsimább eredményt hozzák még a problémás területeken is. Ilyenek a térd és a boka.

 

5. Nem cseréled gyakran a pengét

Hiába veszed meg a legszuperebb borotvát, ha nem cseréled ki benne a pengét az első gyanús jel észlelésekor. Ha bármilyen nehézséget tapasztalsz a működésében, az azt jelzi, hogy az él már nem az igazi. Ez általában 5-10 borotválás után szokott jelentkezni.

Az öreg pengék nem csupán hatástalanok, de kiütéseket, kivörösödést is okoznak. Az ilyen bőrön jobban megtapadnak a baktériumok, és a bőr könnyen elfertőződik.

 

6. Felfelé borotválod a szőrt

Az első irány mindig a lefelé legyen, az az irány, amelyikben a szőrök nőnek.

Ha érzékeny bőrrel áldott meg a természet, akkor is maradj ennél az iránynál. Ne borotváld felfelé! Száliránnyal ellentétes borotválással lehet, hogy rövidebbre vágod a szőrt, ám ezzel az irritáció és a sérülések esélyét is növeled. Amikor a szőr már rövid, és a bőr is felpuhult, csak akkor haladj ellenkező irányba! Így jóval biztonságosabb. A másik megoldás, ha újra bekened habbal a felületet, és megismétled az eljárást a száliránnyal szemben.

 

7.  A pasid borotváját használod

Arra gondolsz, hogy a férfi borotva jobb hatású, mint a női. Nos, ez nem túl jó ötlet, könnyen elfertőződhet a bőröd. Jobb, ha a saját borotvádat használod!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!