RETRO RÁDIÓ

Ez a bizarr étel sokakat megmenthet a ráktól! Egyél te is belőle!

Ez a bizarr étel sokakat megmenthet a ráktól! Egyél te is belőle!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 02. 07. 23:20

Közismert, hogy egyes zöldségek és gyümölcsök fogyasztása megvéd a daganatos betegségek kialakulásától. Kutatók azonban kifejlesztettek egy szuper ételt is, ami még hatásosabb lehet ellenük.

Szingapúri kutatók kifejlesztettek egy csodaszert a vastagbélrák megelőzésére és gyógyítására. Bebizonyították, hogy a brokkolival készült probiotikus joghurtnak különlegesen jótékony hatása van a betegségre.

A Natura Biomedical Engineering által publikált kutatás szerint a brokkoli alapú probiotikus joghurt megelőzheti és kezelheti a vastagbéldaganatot. Megöli a vastagbélrákos egerek ráksejtjeinek 75%-át, a laboratóriumban növesztett daganatos sejtek 95 %-át. A kísérletben részt vett egereknek harmadakkorára csökkent a daganata, mint a kontrollcsoporté.

Probiotikum+brokkoli

Dr. Matthew Chang és Dr. Chun Loong biokémikus professzorok a gyomorban élő E. coli Nissle (2017) baktériumból géntechnológiai eljárással probiotikumot fejlesztettek, ami a vastagbélrák daganatos sejtjeihez kapcsolódik.  A kifejlesztett probiotikum a brokkoli már ismert rákgyilkos hatóanyagával együtt képes elpusztítani a daganatos sejteket. Az E.coli Nissle génkezelt változata egy olyan enzimet termel, ami laboratóriumi körülmények között a brokkoliban található hatóanyaggal együtt megöli a rákos sejteket.

A speciális probiotikumokat tartalmazó joghurt segít helyreállítani a gyomorban és az emésztőrendszerben található organizmusok természetes egyensúlyát. Használható rákmegelőzésként és műtét után visszamaradt daganatos sejtek elpusztításában, a kiújulás kockázatának csökkentésében is.

Csak a vastagbéldaganatokra van hatással

Más ráktípusok esetében - mint például a mellrák vagy a gyomorrák - nem hatásos.

A vastagbéldaganat a harmadik leggyakoribb ráktípus

Kapcsolatba hozható a magas zsírtartalmú és alacsony rosttartalmú étkezéssel. Az elhízottság, a vörös húsok, és az alkohol fogyasztása, valamint a kevés mozgás növeli a betegség kialakulásának kockázatát. A zöldségek és gyümölcsök azonban távol tartják a betegséget.

Az emésztést segítő zöldségek és gyümölcsök közül a vastagbél felső és alsó szakaszát a káposztafélék – káposzta, karfiol, brokkoli, kelbimbó - védik, de a rendszeres almafogyasztás is csökkenti a daganat kialakulását.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.