Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.11.08.

Kiderült, melyik a legegészségesebb hagyma. Használd inkább ezt!

A hagyma nem csak nélkülözhetetlen ízesítõje az ételeknek. Az egészségtudatos étkezésben gyógynövényként is használják. A tökéletes egészségért és a rák elleni küzdelemben az egyik sokkal nagyobb hatású, mint a többi hagymaféle. Mutatjuk, melyik fajtát érdemes elõnyben részesíteni.

Receptet olvasva, a hozzávalók között gyakran találkozol a hagymával. Legtöbbször nincs részletezve, hogy pontosan milyen hagyma szükséges az ételhez. Pedig a hagymának rengeteg fajtáját ismerjük.

Amik legelőször eszünkbe jutnak, azok a vöröshagyma, lila hagyma, fehér hagyma, zöldhagyma, póréhagyma, gyöngyhagyma, metélőhagyma.

Pedig a hagymák egészségre gyakorolt hatása nem egyforma. Egy 2017-ben kiadott nemzetközi kutatás eredménye alapján kiderült, hogy

a lila hagyma gyógyító hatása sokkal erősebb, mint a többié.

Lila hagyma

A lila hagyma sokkal nagyobb mértékben pusztítja a rákos sejteket, mint a többi hagymaféle. Az ok: két antioxidáns, a quercetin és az antocianin a lila hagymában található legnagyobb mennyiségben.

Az antocianin adja a gyümölcsök és zöldségek színét. Tehát a legsötétebb, legerősebb színűekben több található, mint a világosabbakban.

A többi hagymaféle is segítség a rák elleni küzdelemben, csak mértékében kevésbé. A antocianin növeli a quercetin hatását a rákot okozó szabad gyökök elleni harcban.

Konklúzió:

Ha szeretnél odafigyelni az egészségtudatos étkezésre, akkor főzéskor ne gondolj automatikusan csak a vöröshagymára.

Helyettesítsd minél gyakrabban lila hagymával.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek