RETRO RÁDIÓ

Kiderült, melyik a legegészségesebb hagyma. Használd inkább ezt!

Kiderült, melyik a legegészségesebb hagyma. Használd inkább ezt!
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 11. 08. 17:15

A hagyma nem csak nélkülözhetetlen ízesítõje az ételeknek. Az egészségtudatos étkezésben gyógynövényként is használják. A tökéletes egészségért és a rák elleni küzdelemben az egyik sokkal nagyobb hatású, mint a többi hagymaféle. Mutatjuk, melyik fajtát érdemes elõnyben részesíteni.

Receptet olvasva, a hozzávalók között gyakran találkozol a hagymával. Legtöbbször nincs részletezve, hogy pontosan milyen hagyma szükséges az ételhez. Pedig a hagymának rengeteg fajtáját ismerjük.

Amik legelőször eszünkbe jutnak, azok a vöröshagyma, lila hagyma, fehér hagyma, zöldhagyma, póréhagyma, gyöngyhagyma, metélőhagyma.

Pedig a hagymák egészségre gyakorolt hatása nem egyforma. Egy 2017-ben kiadott nemzetközi kutatás eredménye alapján kiderült, hogy

a lila hagyma gyógyító hatása sokkal erősebb, mint a többié.

Lila hagyma

A lila hagyma sokkal nagyobb mértékben pusztítja a rákos sejteket, mint a többi hagymaféle. Az ok: két antioxidáns, a quercetin és az antocianin a lila hagymában található legnagyobb mennyiségben.

Az antocianin adja a gyümölcsök és zöldségek színét. Tehát a legsötétebb, legerősebb színűekben több található, mint a világosabbakban.

A többi hagymaféle is segítség a rák elleni küzdelemben, csak mértékében kevésbé. A antocianin növeli a quercetin hatását a rákot okozó szabad gyökök elleni harcban.

Konklúzió:

Ha szeretnél odafigyelni az egészségtudatos étkezésre, akkor főzéskor ne gondolj automatikusan csak a vöröshagymára.

Helyettesítsd minél gyakrabban lila hagymával.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.