4 éve

Ezért lesznek gyönyörűek a csokoládéimádó nők

Van egy jó hírünk, nem kell rosszul érezned magad, ha csokit eszel. A csokoládé ugyanis jót tesz a bõrnek. Brit tudósok már olyan csokit is kikísérleteztek, amelynek többszörös a bõrszépítõ hatása. De vajon tényleg hatásos ez az édesség?

Azt eddig is tudtuk, hogy a jó minőségű, sok kakaót tartalmazó étcsokoládé tele van antioxidánsokkal, és így többek között az öregedés késleltetésében is segíthet. A Cambridge-i Egyetem kutatói azonban kikísérleteztek egy megnövelt antioxidáns-tartalmú, 70 százaléknyi kakaót tartalmazó étcsokoládét, amelynek kifejezett célja a bőr szépítése. A kakaó mellett sok béta-karotint adtak a csokihoz, ezzel biztosítva a magas antioxidáns-tartalmat.

A kutatók arra kértek 50 és 60 év közötti embereket, hogy minden nap egyenek meg egy szeletet az Esthechoc nevet viselő új csokoládéból. A hét végére a résztvevők bőre kevesebb gyulladásos tünetet mutatott, és a vérellátása is javult, ami már önmagában csökkentette a ráncok mélységét. A kutatók azt is megállapították, hogy a bőrben olyan fiziológiás változások következtek be, amilyenek a résztvevőknél 20-30 évvel fiatalabbak bőrére jellemzőek.

Arra egyelőre várnunk kell, hogy ezt a csodát megkóstolhassuk, mivel  további vizsgálatokra van szükség a hatása igazolásához. Ráadásul, ha végre a boltokba kerül, akkor sem lesz olcsó a szépítő csoki. Ám a magas kakaótartalmú étcsokit kis mennyiségben már most is fogyaszthatjuk, és ha a benne levő antioxidánsok hatását ki szeretnénk egészíteni egy kis béta-karotinnal, együnk mellé bőségesen narancssárga gyümölcsöt és zöldséget, például sárgabarackot, vagy sütőtököt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!