tóth gabi
Ne tömd magad gyógyszerekkel, inkább fektesd a hangsúlyt a megelõzésre! Turbózd fel az immunrendszeredet fokhagymával és mézzel. Mutatjuk, hogyan!
A csodás fokhagymát már az ókori görögök és rómaiak is használták különböző egészségvédő hatásai miatt. A benne lévő természetes antibiotikus anyagoknak és antioxidánsoknak köszönhetően segít a koleszterinszint és vérnyomás csökkentésében, jótékonyan támogatja a szív- és érrendszert, tisztít és fertőtlenít valamint az egyik legerősebb immunerősítő.
Nem véletlen az sem, hogy a magyar konyhákban is közkedvelt ízesítőként tartják számon, rengeteg receptben megjelenik, sokoldalú összetevője a sós ételeknek.
Az egészségre gyakorolt jótékony hatásainak fokozására a legjobb, ha nyersen fogyasztod! Így viszont a fokhagyma rettentően csípős, ezért próbáld ki a következőt:
Végy 2-3 gerezd fokhagymát, vágd apróra vagy törd meg a fokhagymanyomóban és keverd össze egy evőkanál mézzel, amely szintén közismert antibakteriális hatásairól.
Fogyaszd kúraszerűen egy hétig a mézes kombót éhgyomorra reggelenként, majd egy pohár vízzel öblítsd le és meglátod, mennyire felturbózod vele az immunrendszeredet.
Ha a fokhagymaszag miatt úgy érzed, nem szívesen fogyasztod, aggodalomra semmi ok! A következő bevált tippek segítenek eltüntetni a kellemetlen szagokat. A trükkökről itt olvashatsz bővebben.