Létrehozva: 2016.07.08.

Már a gyermekek betegágya mellett is végezhető agyi diagnosztikai vizsgálat Pécsett

Hordozható diagnosztikai készüléket kapott a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája Mága Zoltán hegedûmûvésztõl és támogatóitól

Hordozható elektroenkefalográfiás (EEG) készüléket adott át Mága Zoltán hegedűművész a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Epilepsziás osztályának július 8-án, így már a gyermekek betegágya mellett közvetlenül is elvégezhetők az agyi diagnosztikai vizsgálatok.

A Pécsi Első Lions Club által szervezett jótékonysági koncert bevételéből, az Epilepsziás Gyermekekért Alapítvány és a virtuóz művész személyes hozzájárulásából vásárolt orvosi műszert a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja. 

Az átadási ünnepségen Mága Zoltán elmondta:

Fontosnak tartom, hogy lehetőségeinkhez mérten, mi civilek is erősítsük társadalmi szerepvállalásunkat.

"A zavartalan és szakszerű ellátás javítása érdekében modern diagnosztikai eszközök beszerzésével mi is sokat tehetünk a közjó szolgálatáért. A legerősebb védőhálót a jövő nemzedékét jelentő gyermekek köré kell fonnunk, közülük pedig a fekvőbeteg ellátás kis ápoltjai a legkiszolgáltatottabbak. Örömmel tölt el, hogy a betegágy melletti diagnosztika is lehetővé válik a pécsi Gyermekklinikán. Úgy gondolom, hogy gyermekeink a jövőnk zálogai, egy olyan befektetés, amely őrzi egyetemes kultúránkat, emberségünket, tudásunkat, és gazdagítva majd tovább adják mindazt, amit mi is szüleinktől örököltünk"

– fogalmazott a hegedűművész. 

Decsi Tamás gyermekgyógyász professzor, a Klinikai Központ főigazgatója az átadási ceremónián elmondta: Bódis József rektor úr nevében is szól, amikor azt mondja, a Pécsi Tudományegyetem számára figyelemreméltó és megható gesztus a felajánlás.

"Olyan felelősségvállalásról tesz tanúbizonyságot, amely hiteles, és amely értelmet ad az emberi életnek. Az orvostudomány és gyógyítás területén soha nem lehet eléggé túlbecsülni a tudást, de gyakran tapasztaljuk, hogy a figyelem, a jó szándék, az együttérzés megsokszorozza az erőt. Ez most egy ilyen pillanat. Hálásak vagyunk, hogy egy nemes és nagyvonalú gesztus által hasznos készülékkel gazdagodik a pécsi gyermekklinika, ahol mostantól rendeződik az ágyhoz kötött gyermekek EEG vizsgálatainak kérdése, ami különösen fontos az intenzív terápiában részesülő kis betegeinknél. Mága Zoltán művész úr és a támogató szervezetek adománya fontos és megbecsült berendezése lesz a klinikai ellátásnak"

– tette hozzá a professzor. 

Az összefogás által beszerzett orvosi diagnosztikai készülék egy 3,8 millió forint értékű, modern elektroenkefalográfiás berendezés, amely lehetővé teszi, hogy a betegágy mellett közvetlenül is elvégezhetők legyenek agyi diagnosztikai vizsgálatok. Az Epilepsziás Gyermekekért Alapítvány 1994 óta dolgozik a pécsi Gyermekklinikán kezelt gyermekek érdekében. Számos fontos eszköz beszerzése és felújítási munkák köthetők az alapítványhoz.

Mága Zoltán hegedűművész azért állt az összefogás élére, mert a zene és a jószolgálat nagyköveteként és egyszerű állampolgárként is kötelességének tartja, hogy segítsen a rászorulókon, és arra buzdítsa embertársait, hogy lehetőségeikhez mérten, ők is vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalásban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

ripost.hu

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass