RETRO RÁDIÓ

Enni vagy nem enni: le lehet nyelni a dinnyemagot?

Enni vagy nem enni: le lehet nyelni a dinnyemagot?
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 07. 09. 09:45

Sokan vannak, akik az utolsó magot is kipiszkálják a dinnyébõl, míg mások egyszerûen megeszik a gyümölcs húsával együtt. De vajon tényleg ehetõ a mag, nem okoz valamilyen egészségügyi problémát?

Sokan emésztőrendszeri problémáktól, illetve vakbélgyulladástól tartva hagyják a tányéron a görögdinnye magját. A valóságban azonban nagyon kevés esély van rá, hogy a mag lenyelve valóban vakbélgyulladást váltson ki. A vakbélgyulladásos esetek jó részénél egyébként lehetetlen fényt deríteni a pontos okra.

Ha lenyeled a dinnyemagot, semmilyen gondot nem okoz, egyszerűen csak áthalad az emésztőrendszeren. Legalábbis, ha nem rágod szét. Ha igen, azzal nemcsak, hogy nem ártasz, hanem kifejezetten jót is teszel a szervezetednek, ugyanis a dinnyemagban minden fontos, esszenciális aminosav benne van (ezek a fehérjéknek azok az "építőkövei", amelyeket az emberi szervezet nem, vagy csak kis mennyiségben képes előállítani), és cink, kalcium, vas, valamint B-vitaminok is bőven találhatók benne.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.