tóth gabi
Megértjük, ha a finom görögdinnyét leginkább mag nélkül szereted. De mi legyen a maggal? Forrázd le, döbbenetes lesz a hatás!
Nincs is jobb, mint zavaró körülmények nélkül beleharapni a édes, leves, rózsaszín gyümölcshúsba. De még ha ki is pöckölöd evés közben a görögdinnye apró fekete magvait, akkor sem kellene a kukában végezniük!
Ezek a szemecskék ugyanis valóságos házipatikát rejtenek!
A legtöbb fontos vitamin mellett számos, egészséget támogató hasznos anyag található a görögdinnye magjában, így például riboflavin, foszfor, kalcium és cink. Akkor se dobd ki tehát a magokat, ha nem eszed meg a dinnyével együtt!
Inkább gyűjtsd össze, mert az egészségedet szolgálhatja!
És hogy mi legyen ez után a dinnyemaggal? Például megpiríthatod, és csipegetheted úgy, mint a tökmagot vagy a szotyit. Íze kellemesen fűszeres, de nemcsak finom, hanem egészséges is: egyensúlyt teremt a bélflóra higiéniájában.
Fogyaszthatod tea formájában is. Kiváló vízhajtó, és áldásos hatásának következtében
felgyorsítja az emésztést, beindítja és felpörgeti a fogyást!
Továbbá ezt a forrón vagy hidegen is fogyasztható italt prosztatagyulladás megelőzésére és kezelésére is használják. A dinnyemagtea nagyon hatásos magas vérnyomás esetén is!
Hozzávalók:
– 5 evőkanál nyers görögdinnyemag
– 1 liter hideg víz
Így készítsd:
Egy mozsárban törd minél apróbbra a magokat, majd az aprítékot hideg vízzel tedd fel forrni. 45 percen át alacsony lángon hagyd gyöngyözni a teát, majd szűrd át a levet. Naponta háromszor 1 pohárral igyál belőle.
Hozzávalók:
– görögdinnyemag
– sovány tej
Így készítsd:
Szárítsd meg a magokat a sütőben, és őröld meg. Az így kapott maglisztet 1:10 arányban keverd össze tejjel.
Hatása:
Naponta két csészényi dinnyemagos tejital fogyasztása javasolt speciális bélbetegségek, például bélférgesség esetén. A nyári forróságban sajnos sokkal könnyebben kaphatunk ilyen jellegű fertőzést, és legtöbbször nem is tudunk róla! Így aztán olykor érdemes akár megelőzés jelleggel is bevetni a dinnyemagos tejitalt. Ebben az esetben elegendő alkalmanként egy-egy csészével fogyasztani.