tóth gabi
Ha azt gondolod, csak az egészségtelen ételektõl, mesterséges adalékoktól lehet kellemetlen testszagod, tévedsz! Meg fogsz döbbenni, mik azok az ételek, amik kínos bukét adnak a bõrödnek.
Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás - ha tehát rosszul étkezel, azzal sok bajt okozol magadnak, például erősebb lesz az izzadságod is. Azonban nem árt tisztában lenned azzal, hogy még a szuper egészséges ételek között is akadnak olyanok, amik fokozzák a kellemetlen testszagot, sőt akár elviselhetetlenül büdössé is válhatsz tőlük.
Szerencsére a kínos testszag csak átmeneti, 2 óra alatt távozik a szervezetedből. Mégis jó tudni, hogy milyen kajákkal légy óvatos, hogy elkerülhesd a kínos helyzeteket!
Íme az ételek, melyek zavarba ejtő pillanatokat eredményezhetnek:
Nehezen emészthető, viszonylag sokáig tartózkodik a szervezetben. A húsból az enzimes bontás során keletkező aminosavak maradványai keverednek az izzadsággal, ez eredményezi a bőrön megjelenő kellemetlen szagokat.
Az alkohol felszívódik a szervezetedben és ecetsavvá, acetonná alakul, ezek a vérárammal eljutnak a bőrhöz, ahol a pórusaidon keresztül távoznak. Az ecetes-acetonos szag az elfogyasztott alkohol mennyiségével arányosan nő.
Igazi szuper zöldségek, karfiol, kelbimbó, brokkoli, káposzta magas kálium, antioxidáns tartalommal. Azonban a tökéletességnek van egy hátránya is: a káposztafélék ugyanis tartalmaznak egy olyan kémiai anyagot, mely a szervezetben fokozza a gázképződést. A kellemetlen szagok a verejtékben is megjelennek.
Kinézetre az elegáns spárgáról senki nem feltételezné, hogy a benne található kén tartalmú anyag, milyen szörnyű bűzős folyamatot indíthat el a szervezetedben. Ez a metil-merkaptán anyag megtalálható még a záptojásban és a görények bűzmirigyében is. Elsősorban a vizelet szagán érezhető.
Rengeteg, a szervezet számára értékes anyagokat tartalmaz, azonban az erős halszagot okozó vegyület az emésztés folyamán a bőrödön keresztül párolog, amit környezetedben is érezhető.
A diétás étrend tartalmazhat olyan szénhidrátot is, amely acetonná alakul a szervezetedbe, ezáltal kínos bukéval jelenik meg a verejtékedben
Hagyma, fokhagyma, curry magas kéntartalmú fűszerek, amelyek a véráramlatba kerülve, kellemetlen szagokat bocsát ki a pórusaidon keresztül.
Ezek az ételek tele vannak olyan összetevőkkel amik emelik a koleszterin szintet és hiányzik belőlük egy fontos molekula a klorofill, ami rossz testszagot eredményez.