Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.01.22.

Elképesztő! A szódabikarbóna megmenti az életed!

Azokat, akiknek a szervezetében kevés a bikarbonát, 24 százalékkal jobban fenyegeti az idõ elõtti halál kockázata - ez derül ki egy új, amerikai kutatásból. És hogy miben van sok bikarbonát? Hát a szódabikarbónában!

Rengeteget hallottunk már a szervezet elsavasodásáról, illetve a savasodás ellenében ható lúgosító étrend fontosságáról. A szervezet káros folyamatai - így az öregedés és a rákos betegségek kialakulása - ugyanis savas közegben sokkal gyorsabban játszódnak le. Aki tehát hosszan és egészségesen szeretne élni, arra kell törekednie, hogy folyamatosan tegyen teste elsavasodása ellen. Fontos például, hogy minél kevesebb cukrot együnk!

De a tudósok még egy kulcsfontosságú szereplőt találtak ebben a folyamatban. Ez pedig nem más, mint a szódabikarbóna!

Sőt, a Utah-i Egyetem kutatása egyenesen arra a következtetésre jutott, hogy a bikarbonát-szint növelése akár az életünket is megmentheti. Az általában véve egészséges időseket sokkal jobban fenyegeti az idő előtti halál, ha a vérük bikarbonát-szintje alacsony. A magas bikarbonát-szinttel rendelkezők viszont tovább élnek!

Ha a szervezet PH-értéke egészséges tartományban van, a sejtek és a szervek tökéletesen tudnak működni. Azoknak a betegeknek, akiknek súlyos sav-bázis eltolódásuk van, nagyon alacsonyak a túlélési esélyeik.

De már a normál mértéktől való apró eltérés is befolyásolhatja az életkilátásokat.

 

A kutatás során 2287 idős (70-79 év közötti) páciens adatait elemezték - ők egyébként alapvetően egészségesek voltak. Az adatgyűjtés még 1997-ben indult, és 2014 februárjáig tartott. A páciensek egészségi állapotát átlagosan 10,3 évig követték.

Kiderült, hogy a magasabb bikarbonátszinttel rendelkező időseket a követési idő teljes hossza alatt kevésbé fenyegette az elhalálozás veszélye!

Az alacsony bikarbonátszinttel rendelkezőknek viszont nagyobb esélyük volt az idő előtti halálozásra!

A vér bikarbonátszintjét a laborvizsgálatokon általában mérik – így ez az adat segíthet az idő előtti halál kockázatának feltérképezésében. A kutatók szerint egyébként a

legjobb azoknak az ételeknek a fogyasztását fokozni, amelyek növelik a szervezet bikarbonát-termelését, a szódabikarbóna mellett ilyenek például a zöldségek és a gyümölcsök.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek