
Most figyelj! Eddig rosszul etted az almát!
Az alma méltán a legnépszerûbb gyümölcsünk, és jótékony hatásait is mindenki ismeri. Azonban lehet, hogy eddig nem jól etted, hiszen az almának nemcsak a húsa egészséges. Most eláruljuk, mit érdemes még megenni belõle.
A rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alma nem véletlenül az egyik legnépszerűbb, legegészségesebb gyümölcsünk. A legtöbben azonban csak a húsát fogyasztják, azt is sokan héj nélkül. Pedig az almában sokkal több lehetőség rejlik, mint gondolnád.
![]()
Egy csepp méreg az egészségért
Ha szeretnéd sokáig megőrizni a fiatalságodat, tökéletes, hibátlan arcbőrödet, akkor ezentúl edd meg az almacsutkát is!
![]()
A zsírsavakban gazdag almamag ugyanis számtalan jótékony hatással rendelkezik. Tökéletessé teszi az arcbőrt, sőt elősegíti a bőrfeszességért felelős kollagén termelődését is.
![]()
Az almamag azonban tartalmaz némi cianidot is. De aggodalomra semmi ok, legalább egy csészényit kellene megenned belőle ahhoz, hogy mérgező legyen.
A titok az alma héjában van
Nemrég tudományos kísérletekkel bebizonyították, hogy a legtöbb vitamin valóban az alma héjában van, mint ahogy azt már nagyanyáink is mindig mondogatták.
![]()
Nagyon sok idős ember szenved izomsorvadásban, emiatt gyakrabban törik csontjuk, húzódnak meg az izmaik. Az almahéjban található urzolsav azonban pont ennek megelőzésére ajánlott. De ezzel a tökéletes összetevővel megelőzhetőek a szívproblémák és az agyvérzés is. Érdemes tehát gyakran fogyasztani, hiszen az alma héja nagyon magas koncentrációban tartalmazza ezt a savat.
![]()
Mostantól a gyereknek se hámozd meg az almát! Mindegy, hogy piros, zöld vagy esetleg sárga, a lényeg, hogy héjas maradjon.






