tóth gabi
Az alma méltán a legnépszerûbb gyümölcsünk, és jótékony hatásait is mindenki ismeri. Azonban lehet, hogy eddig nem jól etted, hiszen az almának nemcsak a húsa egészséges. Most eláruljuk, mit érdemes még megenni belõle.
A rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alma nem véletlenül az egyik legnépszerűbb, legegészségesebb gyümölcsünk. A legtöbben azonban csak a húsát fogyasztják, azt is sokan héj nélkül. Pedig az almában sokkal több lehetőség rejlik, mint gondolnád.
Ha szeretnéd sokáig megőrizni a fiatalságodat, tökéletes, hibátlan arcbőrödet, akkor ezentúl edd meg az almacsutkát is!
A zsírsavakban gazdag almamag ugyanis számtalan jótékony hatással rendelkezik. Tökéletessé teszi az arcbőrt, sőt elősegíti a bőrfeszességért felelős kollagén termelődését is.
Az almamag azonban tartalmaz némi cianidot is. De aggodalomra semmi ok, legalább egy csészényit kellene megenned belőle ahhoz, hogy mérgező legyen.
Nemrég tudományos kísérletekkel bebizonyították, hogy a legtöbb vitamin valóban az alma héjában van, mint ahogy azt már nagyanyáink is mindig mondogatták.
Nagyon sok idős ember szenved izomsorvadásban, emiatt gyakrabban törik csontjuk, húzódnak meg az izmaik. Az almahéjban található urzolsav azonban pont ennek megelőzésére ajánlott. De ezzel a tökéletes összetevővel megelőzhetőek a szívproblémák és az agyvérzés is. Érdemes tehát gyakran fogyasztani, hiszen az alma héja nagyon magas koncentrációban tartalmazza ezt a savat.
Mostantól a gyereknek se hámozd meg az almát! Mindegy, hogy piros, zöld vagy esetleg sárga, a lényeg, hogy héjas maradjon.