Létrehozva: 2015.08.21.

Ezt ki kell próbálnod! Elképesztő gyógyerő a szalonnában

Nem hiába ették õseink kiváló étvággyal ezt az egyszerû élelmiszert. A szalonna isteni finom, viszont csak kevesen tudják, hogy jótékony hatással van az egészségre is. Persze nem kell reggeltõl estig szalonnáznod, de mindenképpen jól teszed, ha tartasz otthon belõle. Sok betegségre gyógyír!

Gondolkodtál már azon, hogyan maradtak egészségesek a nagyszüleid? Hogy élhettek 70, 80 akár 90 évig háborúkat átvészelve úgy, hogy akkor még az orvostudomány és az ellátás is gyerekcipőben járt? A megoldást a hűtőben kell keresned!  Mert bizonyára a te hűtőd egyik polcán is ott lapul a titok nyitja, egy darabka szalonna. Ez a manapság oly sokat szidott és megvetett, zsíros alapélelmiszer sokkal hasznosabb a szervezet számára, mint gondolnád! A szalonna ugyanis erősíti az immunrendszert, jó esetben nincs benne tartósítószer és

akármilyen hihetetlen, de koleszterinszintre is jó hatással van!

Miért különleges a szalonna?

Nem is csoda, hogy a disznózsírt oly régóta használják az orvoslásban. Olyan természetes zsírokat tartalmaz, melyek - persze nem túl nagy mennyiségben fogyasztva - jótékony hatással vannak a szívre, szabályozzák a szívizom összehúzódását. Ha dohányzol, akkor pedig különösen hasznos lehet, ha néha bekapsz egy-egy falat szalonnát!

A szalonna ugyanis szelént tartalmaz, mely visszafogja a szervezetben zajló oxidációs folyamatokat, így csökkenti a cigarettafüst okozta káros hatásokat is.

Egy jó buli közben is érdemes csipegetned szalonnás falatkákat, ezzel a másnapot könnyíted meg. A szalonnában rejlő zsír ugyanis gátolja, illetve részben megakadályozza az alkohol felszívódását.

Reggel nincs se hányinger, se kínzó fejfájás, ha a borod mellé szalonnázol!

Ám ha nem vagy oda a szalonnáért, akkor is hasznát veheted! Nem kell ugyanis megenned ahhoz, hogy jótékony hatásait kihasználhasd. A szalonna természetes zsírjai ugyanis valóságos gyógyírként hatnak a bőrre, sőt összetevői számos bőrgyógyászati probléma esetén orvosságként működnek.

Ekcéma

Rettentő kellemetlen bőrbetegség. Szinte állandóan vakaróznod kell, ami a hétköznapjaidra is rányomja a bélyegét. Ha azonban van otthon szalonna, a tüneteket gyorsan enyhíteni tudod.

Nincs más dolgod, mint egy serpenyőben zsírjára olvasztani a szalonnát. Miután kihűlt, tegyél hozzá két tojásfehérjét és vérfüvet. 2-3 napig hagyd állni a keveréket, majd a viszkető területet naponta 2x kend be vele. Ha többet csinálsz, akkor bármikor elő tudod kapni a fürdőszobaszekrényből a házi csodaszeredet.

Ha fájnak az ízületeid

Egy hosszú nap után, vagy ha álló munkát végzel, gyakran érezheted, hogy fájnak az ízületeid. Most már nem kell többet a gyógyszertárba szaladnod a méregdrága krémekért. Elég, ha a szalonna kiolvasztott zsírjához adsz egy kanál mézet, majd bekened vele a fájó ízületeidet. A hatékonyság érdekében éjjelre kend be magad, majd a kezelt felületet tekerd át egy gézzel, hogy melegben legyen, így jobb a hatás. Reggelre láthatóan javulni fog az irritált bőrfelület állapota és a fájdalom is alábbhagy!

Szoptatáskor is tökéletes

Anyaként biztos tapasztaltad a szoptatással szinte mindig együtt járó mellgyulladást. A fájdalom az elviselhetetlenségig fokozódhat. Te pedig nem mersz gyógyszert bevenni, hiszen ezzel ártanál a babádnak. Ha van otthon szalonnád, akkor többet nem kell kínlódnod a mellgyulladás miatt. A gyulladt részre tegyél egy szelet szalonnát (legjobb, ha avas szalonnát használsz erre a célra), majd tapaszd le a felületet. Csodát fog művelni a szalonna!

Fáj a fog? Nem fog!

Bizonyára veled is előfordult már, hogy a legváratlanabb pillanatokban rád tört a fogfájás. Akkor nagy gond ez, amikor tényleg lehetetlen orvoshoz eljutni. Viszont létezik ilyen esetekre egy jól bevált szalonna-trükk! Tegyél egy sózatlan szalonnadarabot a fájós fogad köré és tartsd ott legalább fél órára. A fájdalom fokozatosan csillapodni fog!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

mandiner.hu

Elon Musk Zelenszkij újabb tervéről: „Ez őrültség”

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

mandiner.hu

Indulatosan reagált a gyanús szerződésekről szóló kérdésekre a DK-s polgármester és veje (VIDEÓ)

origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Nagyon élénk álmaid vannak mostanában? A szakértő megválaszolta, hogy miért

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?