tóth gabi
Bár a mikrók által kibocsátott sugárzás már nem olyan nagy mértékû, mint 20 évvel ezelõtt, mégis súlyosan károsíthatja egészséged. Ha mûanyag edényben melegítesz, nagy valószínûséggel az étellel együtt rákkeltõ anyagokat is beviszel szervezetedbe.
Veled is megesik, hogy kiveszed a hűtőből az ennivalót és egyszerűen, a műanyag dobozban berakod a mikróba? Ez valóban nagyon kényelmes, és nem kell tányért mosogatni sem. De tudd, hogy nagyon veszélyes.
Az egyik leggyakrabban és legnagyobb mennyiségben gyártott kemikália. Ez az az anyag, amit nem szeretnél, hogy a szervezetedben legyen.
Műanyag gyártásnál használják stabilizálóként. Ettől tartja meg alakját és marad kemény a doboz.
Régebben a cumisüvegeknél is használták, de betiltották. A mindennap használatos műanyagedényeknél azonban még mindig alkalmazzák ezt a vegyületet.
A baj ott kezdődik, ha ezeket a dobozokat beteszed a mikróba. Ugyanis a hő hatásásra az anyag kiszabadul és rárakódik az ételre.
Így minden egyes falattal beviszed a szervezetedbe a mérgező vegyületet.
A biszfenol a szervezetbe jutva súlyos károkat okozhat. A legveszélyesebb benne, hogy folyamatosan táplálod a szervezeted ezzel a vegyülettel, ha rutinszerűen, mindig így melegítesz ételt. Felborítja a hormonháztartást, ezáltal hajlamos lehetsz a kóros elhízásra és cukorbetegségre is.
Kutatások bizonyítják, hogy bizonyos daganatok kialakulása összefüggésbe hozható a biszfenollal.
Súlyosan rákkeltő anyag. Férfiaknál hatással lehet a szexuális életre is. Erekciós és az ejakulációs problémákat okozhat, valamint a szexuális vágy erősségét is csökkenti.