RETRO RÁDIÓ

Ne mérgezd a családod! Ezeket az ételeket sose melegítsd újra!

Ne mérgezd a családod! Ezeket az ételeket sose melegítsd újra!
Horváth Gabi
Szerző
Horváth Gabi
Létrehozva2015. 07. 31. 21:30

Ugye nem akarod megmérgezni a családot? Akkor ezeket a maradékokat inkább ne tervezd be a másnapi ebédhez. Semmiképp ne melegítsd újra õket!

Cékla

Ebben a zöldségben sok a nitrát, ami alapjában nagyon egészséges, de újramelegítve már nem annyira, mivel melegítés közben ártalmas nitritté alakul. A céklás ételeket mindig frissen készítsd.

Csirke

A csirkehús fehérjéinek szerkezete az újramelegítés hatására megváltozik, és ez akár emésztési problémákat is okozhat. Ha nem tudsz ellenállni a tegnapi sült csirkének, inkább edd meg hidegen, ha pedig mégis megmelegítenéd, alacsony hőmérsékleten, sokáig süsd.

Krumpli

A krumpli nagyon hamar elveszti a tápanyagait, sőt, újramelegítve nehezen emészthetővé válik. Ráadásul nem is különösebben finom, inkább készíts frisset.

Gomba

A gombát csakis frissen fogyaszd, mivel a fehérjéi megváltoznak, ha pár órát áll az étel a hűtőben. A melegített gombás étel akár ételmérgezést is okozhat.

Spenót

A spenótot szintén nitráttartalma miatt nem ajánlatos melegíteni, az alapvetően egészséges nitrát melegítés hatására potenciálisan rákkeltő nitritté alakul.

Tojás

A főtt tojás és a rántotta az egyik legveszélyesebb dolog újramelegítve szalmonella-fértőzést is kaphatsz tőle. Ám más, viszonylag kevés tojást tartalmazó ételeket, például a palacsintát nyugodtan megmelegítheted.

Zeller

A zeller szintén magas nitráttartalmú zöldség, amely újramelegítve ártalmassá válik.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.