tóth gabi
Számos jótékony hatása mellett a káposztalé tökéletes társ a diétában, mert segít szétrobbantani a mélyen lerakódott zsírsejteket! Hatékony fegyver lehet a diabétesz megelõzésére és kezelésére is!
A káposztában rejlő jótékony hatásokat nem igazán használja ki a XXI. századi modern ember. Pedig patika helyett sokszor jobb a zöldségeshez menni, egészségünk szempontjából kész aranybánya.
A káposzta fehérjében gazdag, többek között tele van C, B1 , B2 , B6 , E, K, és U-vitaminnal, rengeteg káliumot és magnéziumot is tartalmaz.
U-vitamin: vagy más néven metil-metionin valójában nem vitamin, de felfedezésekor az U-vitamin nevet adták neki, ezért ez a név rajta maradt. Vízben oldódik, így a szervezet nem képes a tárolására.
Hiánya nyálkahártya-problémákat, gyomor- és bélfekélyeket vagy az immunrendszer legyengülését okozhatja.
Kutatások bizonyítják, hogy a káposzta leve kiváló antioxidáns és vércukorszint csökkentő, ezáltal segít megelőzni és kezelni a cukorbetegséget. Regenerálja a sérült sejteket a hasnyálmirigyben. A káposztában lévő, csípős ízű mustárolaj antibakteriális hatású, tulajdonképpen természetes antibiotikumnak tekinthető. A káposzta sokoldalúságát bizonyítja, hogy hatásos a gyomor, a bélrendszer, a tüdő, a mell és a petefészek rosszindulatú daganatos betegségeinek megelőzésében, sőt
egyes vélemények szerint bizonyos esetekben a már kialakult rákot is képes gyógyítani.
Hozzávalók:
egy közepes fej káposzta
fél liter víz
A legjobb módja, hogy kinyerd a káposzta gyógyító levét, ha gyümölcscentrifugába teszed a felvágott darabokat. Ha nincs ilyen géped egy sima turmix is megteszi. Turmixold össze a káposztát péppé, majd öntsd fel vízzel és jól keverd össze, ezt is lehet a géppel.
Tökéletes kiegészítése lehet a fogyókúrádnak is. Minden étkezés előtt igyál egy pohárral, és olvadni fognak a kilók!