Létrehozva: 2015.10.20.

8 aranyszabály a bevásárláshoz! Így spórolj ezreket!

Voltál már úgy vele, hogy egy-egy bevásárlás alkalmával azt érezted, alig vettél valamit, mégis szinte semmi sem maradt a pénztárcádban? Segítünk, hogy gyorsan, okosan és pénzt spórolva vásárolj!

1. Írj bevásárlólistát!

Gyakori hiba, amit elkövetünk, hogy minden terv nélkül indulunk vásárolni, és csak bedobáljuk, amiről úgy gondoljuk, hogy szükséges. Így sok olyan dolgot is megveszünk, amire valójában nincs is szükségünk. Ez pedig felesleges pénzkidobás. Ráadásul sokszor lemarad valami. Ha indulás előtt megnézed, mi fogyott ki a konyhában, vagy éppen mire van szükség a háztartásban, esetleg a takarításhoz, és felírod egy cetlire, nemcsak pénzt spórolsz, de hamarabb is fogsz végezni a bevásárlással.

 

2. Felejtsd el a sarki kisboltot!

Érdemes egyszer egy héten nagybevásárlást tartani. De ezt ne a sarki kisboltban tedd, mondván, hogy az amúgy is közel van. A kisboltok általában sokkal drágában adják ugyanazt a terméket, amit megvehetsz egy nagyobb áruházban is olcsón. Igaz, úgy tűnhet, ez több idődet elveszi, de ha csak hetente egyszer mész vásárolni egy listával a kezedben, hamar rá fogsz jönni, hogy sokkal egyszerűbb, mint mindennap elugrani a kisboltba. Végül időt és pénzt fogsz spórolni!

 

3. Figyeld az akciókat!

Ha amúgy is vásárolni mész, figyeld, hogy a listádról mi lett éppen akciós. Főleg olyasmit érdemes ilyenkor duplán megvenni, ami gyorsan elfogy otthon, és nem romlandó. Például vegyi árut, fagyasztott dolgokat, egyéb, hosszú lejárati idejű termékeket. Így a következő héten ezt már nem kell megvenned sokkal többért! Máris spóroltál!

 

4. Ne ragaszkodj a márkás termékekhez!

Sokszor az üzletláncok saját márkás terméke is legalább olyan jó, mint a nagynevű márkáké, ami akár 50 százalékkal is drágább lehet. Főleg a név és a csicsás csomagolás miatt! Ráadásul a különböző vásárlói és minőségi teszteken is egyre jobb értékeléseket kapnak a saját márkás termékek. Ha nem bízol bennük, akkor te is teszteld őket! Ha elégedett vagy a minőséggel, legközelebb tudni fogod, mit válassz! Ha nem jött be, keress másik terméket, és folytasd a tesztelést, amíg rá nem bukkansz arra, ami leginkább hasonlít a kedvenc márkádra. Ha megtalálod, szintén sokat spórolhatsz!

 

5. Nézz körül az interneten!

Magyarországon az élelmiszerek, vegyi áruk internetes vásárlásától még sokan idegenkednek, a szakemberek szerint azonban néhány éven belül igazán nagy robbanás következhet be az ágazatban. Ugyanakkor már most is rengeteg olyan webáruház található, amely olcsóbb a klasszikus boltoknál. Ráadásul sok esetben bizonyos értékhatár felett ingyenes a kiszállítás, így az idő mellett még a benzint is megspórolhatod.


6. Vásárolj értékcsökkentett termékeket!

Egyre több boltban találkozhatunk értékcsökkentett termékekkel. Ezek sokszor a közelgő lejárati idő vagy valamilyen apróbb sérülés miatt kerülnek akár 50 százalékkal kevesebbe. Egy konzervnél például nem igazán számít, ha picit behorpadt a doboza. Szerte az országban találhatsz olyan boltokat, amelyek kimondottan arra szakosodtak, hogy jelentős kedvezménnyel árusítsanak kismértékben sérült, karcolt tartós fogyasztási cikkeket, műszaki termékeket. Ha pedig olyasmit veszel, aminek már csak pár nap van a szavatosságából, de tudod, hogy addig úgyis elfogy, miért vennéd meg a drágábbat? Ismét spóroltál!


7. Ugorj ki a piacra!


Keresd meg a hozzád legközelebbi piacot, vásárcsarnokot, és
vásárolj ott zöldséget, gyümölcsöt, húsárut. Az árak felveszik a versenyt a hipermarketekkel, de valószínűleg nagyobb választékot, frissebb készletet és hazai élelmiszereket találsz. A friss zöldségek és gyümölcsök tovább elállnak, mint az üzletek sokszor kissé fonnyadt árui. Ráadásul a piacokon is egyre több az akció, sok helyen zárás előtt olcsóbban adnak bizonyos termékeket.  

 

8. Ne indulj el éhesen!

Már tudományosan is bebizonyították, hogy az éhes ember sokszor olyasmit is megvesz, amit amúgy tele hassal sosem vásárolna. Ráadásul feleslegesen nagyobb mennyiséget fog a kosarába pakolni egy-egy termékből, ami később majd a kukában végzi. Így mielőtt vásárolni indulsz, jobban jársz, ha bekapsz valamit, és újból spóroltál egy csomó pénzt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

hirtv.hu

Újabb influenszereket látott vendégül David Pressman

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANIMÉKER

Újabb helyen lehet majd gyógyszert venni

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANIMÉKER

A szó elszáll... Ezért éri meg eltartási szerződést kötni

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 310 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Hat tévhit és a tények a védőoltásokkal kapcsolatban

MANIMÉKER

Mikor lehet füvet nyírni, és hol kötelező? Íme a szabályok