SÁRGACSEKK

Brutálisan drágulhat a mobilozás!

A roamingdíj tervezett megszûnése miatt a szolgáltatók emelhetik a tarifákat! És ha megtehetik, miért ne tennék meg? Nincs rá szabályozás! Jó lesz figyelni, melyik lesz az olcsóbb!
  • Szerző: RIPOST

A szolgáltatók egyelőre óvatosan nyilatkozgatnak. Több szolgáltató még tanulmányozza az Európai Parlament roamingdöntésének részleteit és azok hatásait - írta az origo.

A közeljövőben nem lesz különbség a belföldi, és a külföldről például Magyarországra irányuló hívások percdíjában. A tarifaemelésre elméletileg lehetőségük is lesz a cégeknek, hiszen nincsen érvényben ezt akadályozó szabályozás

A szolgáltatók saját üzletpolitikai stratégiájuk alapján döntik el, hogy emelik-e saját tarifáikat. 

A roamingdíjak kivezetése két lépcsőben történik. Lesz egy átmeneti időszak 2016. április 30-tól, amikor a szolgáltatók növelhetik a belföldi díjakat. Ezután, 2017. június 15-től a pluszdíjakat a szolgáltatók csak akkor alkalmazhatják, ha évenként a nemzeti szabályozó hatóságok számára megküldött kérelemben igazolják, hogy a barangolási szolgáltatással kapcsolatban felmerült költségek nem fedeznék a kiadásokat. Egyéb esetben csak a belföldi díjakat számolhatják fel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?