MANI

Ismerd meg magad, és több pénz marad a házi kasszában

Egy új pénzügyi személyiségteszt kiváló kapaszkodót nyújt arra, hogy felismerjük, miként oszthatjuk be jobban a pénzünket.
  • Szerző: Ripost

Vajon hogyan lehet az, hogy a régi időkben nagyszüleink sokkal kevesebb pénzből gazdálkodtak, de mégis mindig megvolt mindenük? A válasz sokrétű, előkerülhet az infláció, vagy az átrendeződött értékrendek, de az igazság az, hogy régen sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek az emberek a pénzügyi tudatosságra. Ennek pedig manapság is így kéne lennie, és aki felismeri, hogy mely területeken lehet gazdaságosabban beosztani a havi konyhapénzt, az rövid úton sokkal stabilabb anyagi lábakon fog állni. Aki magától nem találja a megoldást, hogy hol spórolhatna a kiadásain, annak segít a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi személyiségtesztje, amiből kiderül, hogy mennyire vagyunk tudatos költők, árérzékenyek és spórolósak.

Fotó: Pixabay

A teszt eddig a felnőtt és az általános iskolás korosztály számára volt elérhető, és több mint 35 ezren töltötték ki. Mára elkészült a középiskolások részére átalakított teszt, ami a fiatalok élethelyzetére szabott összetevőkkel is kiegészült, így például kitér a korszerű pénzkezelésre, az innovatív pénzügyi megoldások használatára.

Az eddigi tesztelemzések alapján elmondható, hogy a felnőttek korosztálya a pénz beosztása terén jól teljesít, míg a gyerekek a spórolásban jobbak. Viszont a mértéktartás terén még minden generációnak van hova fejlődnie. Remélhetőleg, ebben sokaknak segítenek a Pénziránytű Alapítvány honlapján elérhető ingyenes személyiségtesztek:

https://penziranytu.hu/penzugyi-szemelyisegtesztek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?