MANI

E-sorsjegyekkel bővült a Szerencsejáték Zrt. portfóliója

A nemzeti lottótársaság október 27-étől elérhetővé tette legújabb e-sorsjegy termékét. A nap 24 órájában, bármilyen digitális eszközről elérhető 9-féle e-sorsjegy új játékélményt biztosít a játékosoknak az általa nyújtott kényelem, gyorsaság, valamint a játékhoz fejlesztett különleges, virtuális kaparóeszközök révén. A koronavírus-járvány okozta kihívásokra az állami szerencsejáték-szervező több új termék felgyorsított bevezetésével válaszolt, amelynek az e-sport fogadást követően az e-sorsjegy a második lépése.
  • Szerző: RIPOST

A koronavírus-járványra adott válaszként újabb termékkel bővítette portfólióját a Szerencsejáték Zrt., így 2020. október 27-től az eddig kizárólag offline értékesített kaparós sorsjegyek is vásárolhatók online formában. A rendkívül rövid idő alatt lezajlott termékfejlesztésnek köszönhetően már a társaság valamennyi játéka elérhető és játszható digitális felületeken is. A termékcsalád bevezetéssel a nemzeti lottótársaság célja az új játékosigények kielégítése és a cég versenyképességének növelése a hazánkban engedéllyel nem rendelkező szerencsejáték-szervezőkkel szemben.

A kínálatban a jelenleg forgalomban lévő papíralapú sorsjegyek mellett olyan, a korábbi években népszerű kaparós játékok digitális változatai is megtalálhatók, amelyek kereskedelmi forgalomban jelenleg már nem elérhetők. A bevezetés első fázisában 9 – Black Jack, a Fáraók Kincse, a Bronz, a Pénzlift, a Sok szeretettel, a Szerencsemalac, a Labirintus, a Nyerőkártya és a Tengeri kincsek – közkedvelt sorsjegy online változatából választhatnak a játékosok, melyekkel többféle platformon, így asztali számítógépen, laptopon, tableten és akár okostelefonon is játszhatnak. Az e-sorsjegyeket vásárló játékosok a megszokott játékélményen felül többféle digitális kaparóeszköz közül is választhatnak (pl.: pénzérme, kulcs, macskamancs), ráadásul mindegyik lehetőség egyedi hangeffektet is kapott.

A Szerencsejáték Zrt. E-sorsjegy-bevezetés sajtótájékoztató

A Szerencsejáték Zrt. több idei, az e-sorsjegyekkel kapcsolatos kutatási adatokat összevetve kiderül, hogy a megkérdezetteknek körülbelül 18%-a hallott már az e-sorsjegyről. Egy korábbi szintén e-sorsjeggyel kapcsolatos kutatás alapján pedig elmondható, hogy a jelenlegi sorsjegy-játékosok nagyjából kétötöde valószínűsítette, hogy online is kipróbálná kedvenc kaparós sorsjegyét. Érdekesség, hogy a 18-25 évesek között (akik körében a sorsjegyeink egyébként is kedveltnek számítanak) az online játékok iránt affinitást mutatók körében az e-sorsjegynél mutatkozik a legnagyobb érdeklődés.

A korábbi termékbevezetésekhez hasonlóan a nemzeti lottótársaság az e-sorsjegyek értékesítése során is kiemelt figyelmet fordít a felelős játékszervezési elvek érvényesülésére. A termék kizárólag 18 év feletti játékosoknak értékesíthetők időkorláttal, azaz a sorsjegyek egyesével és legfeljebb 30 másodpercenként vásárolhatók. Mindemellett a játékosok védelmét számos, a Szerencsejáték Zrt. egyéb online játékainál már bevált, a költési, illetve a belső egyenleg feltöltési limitre vonatkozó önkorlátozási lehetőség is szolgálja, de a játékosok akár az önkizárással is élhetnek. A GAM-GaRD nemzetközi felelős játékszervezési minősítési rendszer értékelése alapján az e-sorsjegy közepes kockázati besorolású játék a hagyományos kaparós sorsjegyekhez hasonlóan.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?