Létrehozva: 2024.08.06.
Módosítva: 2024.08.07.

Sziget Fesztivál: Ígérik, hogy nem lesznek horror árak!

A 30. jubileumi fesztivál alkalomra több mint száz országból érkeznek bulizók. A Sziget Fesztivál idén magyar pénztárcák számára is baráti árakkal érkezik.

Szerdán nyitja meg a kapuit a Sziget Fesztivál, ahol a tavalyi fejlesztéseket megtartva, változatos kínálattal, kényelmi szolgáltatásokkal és pénztárcabarát” ételekkel készülnek a fesztiválozók számára. Továbbra is konyhás blokkokban, azaz food court-okban kínálják az ételeket, a tavalyihoz hasonló elrendezésben úgy, hogy mindenki megtalálja a számára kedvező kínálatot. 

Sziget Fesztivál
Kedden még ilyen állapotban voltak a büfék a Sziget Fesztivál helyszínén, szerdára azonban felépülve és teljes választékkal várják a fesztiválozókat (Fotó: Ripost)

Pénztárcabarát étel a Sziget Fesztiválon

A büfék választékában ugyanúgy lesznek magyaros ízek, mint nemzetközi ételek. Az ételt kínáló helyeknek minimum egy, ún. pénztárcabarát ételt kell tartaniuk, ezeket a szervezők előre egyeztették a vendéglátósokkal, és folyamatosan ellenőrzik a kínálatot. A vendéglátás terén idén is kiemelt szempont a környezettudatosság. A szerződött partnerek a műanyag zacskók, nylon táskák, eldobható tányérok, evőeszközök és egyéb csomagolóanyagok helyett kizárólag papír vagy környezetbarát, lebomló anyagokból készült kellékeket használhatnak. 2024-ben, a tavalyi évhez képest egy szigorúbb kritériumrendszer alapján ellenőrzik a vendéglátó egységeket a szervezők. További újítás, hogy a korábbi ivóvízközpontok a food court-okban elhelyezett ivóvízvételi lehetőségekkel is bővülnek idén.

Sziget Fesztivál
A Sziget Fesztivál 2024-ben is széles zenei palettával várja a fesztiválozókat (Fotó: Ripost)

50 forintos palack 

A Sziget szervezőitől azt is megtudtuk, hogy a fesztivál területén a vendéglátósok nem számolják fel a műanyag és fém palackok után járó 50 forintos betéti díjat, hiszen embertelen feladat lenne ilyen mennyiségben visszaváltani azt... A beszámolók szerint ezt az összeget a szervezők magukra vállalják. És, ha már étel: a Szigeten idén 7 úgynevezett rendezvényudvar lesz, itt találhatók majd meg az ételes standok, ahol egyszerre összesen 8 ezer(!) embert tudnak leültetni. 

A Sziget Fesztivál programok és ételeket tekintetében is változatos kínálattal jelentkezik idén is (Fotó: Ripost)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek