tóth gabi
A 30. jubileumi fesztivál alkalomra több mint száz országból érkeznek bulizók. A Sziget Fesztivál idén magyar pénztárcák számára is baráti árakkal érkezik.
Szerdán nyitja meg a kapuit a Sziget Fesztivál, ahol a tavalyi fejlesztéseket megtartva, változatos kínálattal, kényelmi szolgáltatásokkal és „pénztárcabarát” ételekkel készülnek a fesztiválozók számára. Továbbra is konyhás blokkokban, azaz food court-okban kínálják az ételeket, a tavalyihoz hasonló elrendezésben úgy, hogy mindenki megtalálja a számára kedvező kínálatot.
A büfék választékában ugyanúgy lesznek magyaros ízek, mint nemzetközi ételek. Az ételt kínáló helyeknek minimum egy, ún. pénztárcabarát ételt kell tartaniuk, ezeket a szervezők előre egyeztették a vendéglátósokkal, és folyamatosan ellenőrzik a kínálatot. A vendéglátás terén idén is kiemelt szempont a környezettudatosság. A szerződött partnerek a műanyag zacskók, nylon táskák, eldobható tányérok, evőeszközök és egyéb csomagolóanyagok helyett kizárólag papír vagy környezetbarát, lebomló anyagokból készült kellékeket használhatnak. 2024-ben, a tavalyi évhez képest egy szigorúbb kritériumrendszer alapján ellenőrzik a vendéglátó egységeket a szervezők. További újítás, hogy a korábbi ivóvízközpontok a food court-okban elhelyezett ivóvízvételi lehetőségekkel is bővülnek idén.
A Sziget szervezőitől azt is megtudtuk, hogy a fesztivál területén a vendéglátósok nem számolják fel a műanyag és fém palackok után járó 50 forintos betéti díjat, hiszen embertelen feladat lenne ilyen mennyiségben visszaváltani azt... A beszámolók szerint ezt az összeget a szervezők magukra vállalják. És, ha már étel: a Szigeten idén 7 úgynevezett rendezvényudvar lesz, itt találhatók majd meg az ételes standok, ahol egyszerre összesen 8 ezer(!) embert tudnak leültetni.