Létrehozva: 2024.08.29.
Módosítva: 2024.08.30.

Diákhitel: melyik bank mit kínál a hallgatóknak?

Vélhetően idén is sok diák veszi majd igénybe ezt a támogatott hitelformát a mindennapi megélhetéshez és a tandíjak fizetéséhez. Jó hír, hogy több bank is kínál valamilyen kedvezményt a diákhitel mellé!

A tanulmányaik finanszírozására idén sokan vesznek majd fel diákhitelt. Nekik azt javasolják a szakértők, hogy érdemes alaposan megfontolni a döntést és összehasonlítani a bankok ajánlatait egymással, mivel más és más akciókat, kedvezményeket, jóváírást kínálnak a leendő diákhiteleseknek.

diákhitel
Több bank is kínál valamilyen kedvezményt a diákhitel mellé! Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Muszáj bankszámlát nyitni a diákhitelhez?

Nem. Kizárólag a 2023. júliusától az újonnan Diákhitel1 terméket igénylőknek szükséges Diákhitel Számlát nyitniuk, a Diákhitel2 és Képzési Hitellel rendelkezők választhatnak, hogy nyitnak-e kedvezményes Diákhitel Számlát.
2023 júliusa után az új Diákhitel1 szerződéseket a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott, nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes diákhitel folyószámlájára utalja. Minden más diákhitellel rendelkező hallgató számára ez egy nagyon kedvező, szabadon választható lehetőség. 

Mi az, amit mind a négy bank egyformán vállal?

Kötelezően ingyenesnek kell lennie a

  • a havi számlavezetésnek,
  • az elektronikus szolgáltatásoknak, mint például a netbank és a mobilbank használatának,
  • a bankszámlakivonatnak,
  • a bankkártyahasználatnak.

Ezek mellett pedig olyan kedvezményt adnak a diákoknak a bankok, amilyet csak szeretnének és meg is teszik: a pénzintézetek több tízezer forintos jóváírási akciókkal, kedvező betéti kamattal és egyéb kedvezményekkel igyekeznek meggyőzni a felvételt nyert fiatalokat arról, hogy náluk nyissák meg a diákhitel számlát. A könnyebb döntéshez a Bank360 összesítette, melyik banknál milyen pluszt lehet elérni a számlanyitással.

Ezt kínálja a Gránit Bank a diákhiteleseknek

A Gránit Bank a diákhitel számlát online, szelfivel megnyitó hallgatóknak indulásként 41.000 forintos jóváírást ad. Emellett az egy összegben igényelt, szabad felhasználású Diákhitel 1 folyósítása után a Gránit Bank a kiutalt összeg 4 százalékát még jóváírja a diákhitel számlán. Ez a maximális 750.000 Ft esetében félévente 30.000 forintot jelent, amit a diákok arra fordíthatnak, amire akarnak. Emellett ajánlás esetén további 9000 forintot ír jóvá a bank, ha az ismerősök, barátok a tőlük kapott ajánló kóddal kezdik meg a számlanyitást. Ezt összesen tíz alkalommal tehetik meg, vagyis ha tíz barátot meggyőz valaki a számlanyitásról, akár még további 90.000 Ft ütheti a markát.

Az OTP pénzvisszafizetéssel csábítja a diákokat

Az OTP Banknál a Junior Kedvezményprogram a diákhitel számlát nyitókra is vonatkozik, így 5 és 30 százalék közötti pénzvisszatérítést kaphatnak azok a diákok, akik a programban résztvevő üzletekben vásárolnak. Egy alkalommal díjmentes éves utasbiztosítást is lehet igényelni, ezenfelül kedvezményesen lehet OTP lakáshitelt vagy lakásbiztosítást is igényelni diákhitel számlával.

Az Erste díjkedvezményt kínál a hallgatóknak

Az Erste Bank egy ajándék övtáska mellett 30.000 forint díjkedvezményt ad az igénylő hallgatóknak, amihez azonban bizonyos feltételeket teljesíteni kell. Ezek itt olvashatók.

Az MBH biztosításkötésre ösztönzi a fiatalokat

Az MBH Bank külön számlanyitási akciót nem kínál a diákhiteles hallgatóknak, de a számla mellé igényelt Mastercard Diákhitel Bankkártya mellé díjmentesen beépített utasbiztosítás is jár, mely egész Európára kiterjed. Emellett a diákszámla tulajdonosok 10 százalékos kedvezménnyel köthetnek

  • Lakótárs Lakásbiztosítást,
  • Csoportos Balesetbiztosítást,
  • Csoportos Extra Biztosítást és
  • Csoportos Életbiztosítást.

A diákhitel számla tulajdonosok kamatkedvezményt is kaphatnak, ha lakáshitelt vesznek fel, emellett lekötés nélkül, ingyenesen nyithatnak megtakarítási számlát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek