Létrehozva: 2022.11.11.

A Black Friday-nél is olcsóbb lesz ez a péntek

Brutális, a Black Friday-nál is erősebb akciókkal készülnek a kereskedők erre a napra. Nem csoda, hogy egyre több magyar vásárló regisztrál a távol-keleti internetes boltok oldalaira.

Szerző Ripost

Miközben Magyarország Black Friday-lázban ég (a hivatalos 2022-es dátum november 25-e), addig a kínai online üzletekből, piacterekről előszeretettel rendelők már most izzítják a bankkártyáikat. Hogy miért? A Szinglik napja (Singles' Day), november 11-e, azaz 11. 11. a legnagyobb kereskedelmi dátum Kínában, brutális akciókkal és felfoghatatlan méretű forgalommal! Viszonyításképpen a 2017-es Szinglik napján az Alibaba internetes portál világrekordot állított fel a legtöbb fizetési tranzakció tekintetében a fesztivál ideje alatt. Az Alipay mobiltárca-alkalmazása másodpercenként 256 000 fizetési tranzakciót dolgozott fel, 24 óra alatt 1,48 milliárd tranzakcióra került sor a Wikipedia szerint. Az internetes enciklopédia megjegyzi: a Szinglik napja négyszer nagyobb forgalmat generált, mint a Black Friday Amerikában!

Az egészet egyébként négy egyetemista találta ki 29 évvel ezelőtt, hogy megünnepelje: egyedülálló. A Szinglik napja egyre népszerűbb lett, idővel nem csak a pasik, de a szebbik nem képviselői is fontosnak tartották a nemhivatalos ünnepet. Ehhez már csak némi marketingcsavar kellett, melynek lényege: egyedülállóként ajándékozd meg magad! 

Rengetegen csapnak le a kínai online boltok 11. 11-ei akcióira a Szinglik napján (Fotó: Pixabay.com – Képünk illusztráció)

Magyarországon is sokan várják a Black Friday előtti Szinglik napját

Bár érezhetően csökkent a Kínából, illetve az EU-n kívüli külföldi feladótól érkező megrendelések száma Magyarországra amióta ÁFA, illetve vám vagy vámkezelés terheli, több távol-keleti cég is megtalálta a kiskaput: raktárakat telepített az Európai Unióban. Vagyis egyes portékák többek közt csehországi, spanyol, német, francia, lengyel vagy magyar (!) raktárból érkezhetnek a magyarországi címre, így megspórolhatjuk az extra kiadást. Az sem elhanyagolható, hogy egy november 11-én leadott rendelés még Kínából is megérkezhet karácsonyig!

Karácsonyig még Kínából is megérkezhetnek a megrendelt ajándékok (Fotó: Pixabay.com)

Honnan érdemes rendelni a Szinglik napján?

Szép számmal akad kínai holmikat kínáló, Szinglik napját tartó webáruház. A rendeljkinait.hu internetes portál megbízhatóság alapján rangsorolta az online üzleteket – ezekből szemezgettünk.

Megbízható boltok:
BANGGOOD
Előny: nagy választék, van PayPal fizetés, nincsenek hamisítvány termékek, van áfamentes szállítás, van EU raktár, van futárszolgálat, a legtöbb termékre van ingyenes a szállítás, van vámbiztosítás
Hátrány: előfordulnak készlethiányok, ami miatt sokáig nem adják fel a csomagot; panaszkezelés közepes.

GEEKBUYING
Előny: van PayPal fizetés, csak eredeti termékek, nagyon jó EU raktárak, van futárszolgálat, van áfamentes szállítás (EU Priority Line és HK EU Priority Line), korrekt hozzáállás a panaszkezelésben. Friss hír, hogy az oldal megnyitotta a magyar raktárát!
Hátrány: konkurenciához képest valamivel szűkebb kínálat.

GEEKMAXI
Előny: van PayPal fizetés, főként EU raktáras termékek (német) -> áfamentes, van futárszolgálat (DHL), európai javítóközpont, legtöbb termékre 2 év garancia, gyors szállítás, csak eredeti termékek.
Hátrány: kínai raktárból nincs áfamentes szállítási mód, szűk kínálat.

CAFAGO
Előny: van PayPal fizetés, van EU raktár, van futárszolgálat (DHL), sok termékre van ingyenes szállítás, áfamentes szállítás kérhető (Duty Free Shipping).
Hátrány: áfamentes szállítást sokszor külön kell kérni.

TOMTOP
Előny: van PayPal fizetés, van EU raktár, a legtöbb termékre van ingyenes szállítás, van futárszolgálat.
Hátrány: problémakezelés közepes.

Közepesen megbízható bolt
ALIEXPRESS
Nem webshop, hanem online piactér. Olyan, mint a Vatera, csak világméretű. Így különböző eladóktól veszed a terméket, nem egy központi raktárból.

Előny: nagyon nagy választék és az olcsó árak.
Hátrány: Sok megbízhatatlan eladó és hamisítvány termék is van, ezért csak kisebb értékű rendelésekhez javasoljuk, jó értékelésű eladóktól, kizárólag PayPal fizetéssel.

Nem ajánlott bolt
GEARBEST
Előny: van PayPal fizetés, van EU raktár.
Hátrány: Az utóbbi időben durva minőségromlást tapasztalunk: lassan vagy nem küldik ki a termékeket, magasak az árak, a panaszkezelés lassú és nehézkes. Saját készletről már alig árulnak, leginkább külső eladóktól szállítanak.

A CNBS összeállítása 

Mire figyeljünk, ha a Szinglik napján rendelnénk?

Érdemes PayPal-on keresztül fizetnünk, mert komoly biztonságot és védelmet ad, rengeteg kereskedő elfogadja és a használata a legtöbbször ingyenes. Ráadásul a szolgáltatás honlapja magyarul is elérhető ITT.
Reklamáció esetén azonban nem árt az angol nyelvtudás a PayPal, illetve a kínai kereskedők felé.
Az angol nyelvtudás egyébként is hasznos, még akkor is, ha egyes oldalak a választható nyelvek között a magyart is felajánlják.

Nem mindegy, honnan jönnek a Szinglik napi megrendelések! (Fotó: Pixabay.com – Képünk illusztráció)

Célszerű szállítási biztosítást kötni (Shipping insurance, Shipping guarantee), illetve megnézni az adott termékről/kereskedőről írt véleményeket!
Érdemes megnézni, hogy az adott termék mely országok raktáraiból rendelhető! Az árak, illetve a szállítási költségek ugyanis eltérőek lehetnek!
Sőt az is hasznos lehet, ha vásárlás előtt a kiszemelt termékről YouTube videókat, teszteket is megnézünk, internetes kritikákat olvasunk, hiszen ezeknek a termékeknek a többségét nem nagyon találjuk meg magyar boltokban!

Kuponokkal még olcsóbb lehet a Szinglik napi akció

A kuponozás szinte kötelező eleme a legtöbb kínai internetes boltnak. Érdemes utánanézni milyen extra akciós lehetőségek állnak rendelkezésre, hátha valamelyikkel tovább faraghatunk a kiszemelt portéka árából. Ebben segíthet maga az internetes bolt oldala vagy a Facebook – utóbbinál írjuk be a keresőbe: „kínai kuponok”, több találat is feljön majd.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 26.: pénteken a Bika megkapja a válaszokat, a Halak vonzza az embereket

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!