Magyar Péter közvetlen munkatársa és barátja volt a cigarettacsempész

INSIDER
Létrehozva: 2024.10.15. 16:45

Újabb veszteség érte a zenei világot: elhunyt a népszerű rapper

A zenészt 52 éves korában érte a halál.

Rettenetes tragédia történt: 52 éves korában elhunyt Ka, népszerű rapper, aki zenei karrierje mellett tűzoltóként dolgozott New Yorkban.

gyertya, gyász, tragédia
Elhunyt az ismert rapper, aki a szeptember 11-ei terrortámadás során is segédkezett Fotó: Unsplash

Ka, valódi nevén Kaseem Ryan, két évtizedet töltött a tűzoltóságon, és a szeptember 11-i terrortámadások elsősegélynyújtójaként dolgozott, miközben zenét is kiadott. A hivatalos Instagram-oldalán közzétett közlemény szerint „váratlanul” halt meg október 12-én New Yorkban.

Hatalmas fájdalommal jelentjük be Kaseem Ryan (1972-2024), a Ka néven ismert rapper és producer halálát, aki október 12-én, 52 éves korában váratlanul elhunyt New Yorkban

- olvasható a szívszorító közösségi média posztban.

A zenész a brooklyni Brownsville-ben született és nőtt fel, Ka a város, a közösség és a zene szolgálatában élt. A New York-i tűzoltóság 20 éves veteránjaként az életét tette kockára, hogy megvédje lakosokat. Ka az FDNY kapitányává lépett elő, és 2001. szeptember 11-én, a World Trade Center elleni támadások idején elsősegélynyújtó ként tevékenykedett.

A rapper először a Natural Elements nevű csapat tagjaként vált ismertté, mielőtt kilépett és később megalakította a Nightbreed nevű duót. 2008-ban kiadta debütáló szólóalbumát, az Iron Works-t, amely felkeltette a Wu-Tang Clan tag GZA figyelmét, aki meghívta őt a 2008-as Pro Tools című albumára. 2012-ben a zenész kiadta az album folytatását, a Grief Pedigree-t, amelyen vendégként Roc Marciano is szerepelt. Zenei pályafutása során tizenegy szólóalbumot adott ki - írja a Metro.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek