LELKIZŐ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.27. 15:00

Titok a múltból: Vilmos herceg iszonyú döntést fontolgatott, Katalin sem lett volna a felesége

A herceg majdnem elszalasztotta a lehetőséget, hogy megismerje feleségét. Szerencsére családja a helyes útra terelte.

Kiderült, hogy Vilmos herceg közel állt ahhoz, hogy otthagyja a St. Andrews Egyetemet, azt az iskolát, ahol később találkozott Katalinnal. Szerencsére végül nem hozta meg ezt a sorsfordító döntést!

Vilmos herceg kis híján rossz döntést hozott. (Fotó: AFP)

A herceg élete nehézkesen indult a felsőoktatásban. Vilmos 2001 szeptemberében kezdte meg egyetemi tanulmányait a St. Andrews Egyetemen, és már az első félév végére kételkedni kezdett a döntésében. Robert Lacey királyi szakértő felfedte, hogy Vilmos addig mindössze két hétvégét töltött az egyetemen, gyakran inkább hazament. A fiatal herceg édesapjának, Károlynak vallotta be, hogy el akarja hagyni az egyetemet, és máshová szeretne menni. Bár Károly eredetileg támogatta fiát, a királyi család tanácsadói felhívták rá figyelmét, hogy jobban tenné, ha inkább maradásra bírná.

A palota tanácsadói attól tartottak, hogy a helyzet „személyes katasztrófához” vezethet Vilmos számára, de aggódtak amiatt is, hogy távozása rontott volna a St. Andrews megítélését. A Kensington-palota és a St. Andrews Egyetem végül úgy oldotta meg a problémát, hogy megegyeztek abban, Vilmos szakot válthat, így művészettörténet helyett inkább földrajzot tanult.

Vilmost végül sikerült meggyőzni, önszántából döntött a maradás mellett, és mára már igazán hálás, főleg, hogy az egyetemen találkozott élete párjával, Katalinnal is - írja a Daily Mail. Beismerte, hogy a környezetváltozás eleinte megrémisztette, de szerencsére sikerült alkalmazkodnia az új helyzethez és kihoznia abból a legjobbat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek