Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
LELKIZŐ

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.09.10.
Módosítva: 2024.09.10.

Újabb legenda távozott: elhunyt a Star Wars-filmek sztárja

A színészt 93 éves korában, szerettei körében érte utol a halál.

Szomorú bejelentés érkezett: életének 93. évében elhunyt az elismert színész, James Earl Jones, akit a legtöbben a Star Wars-filmekből ismerhetnek, mint Darth Vader "hangját". A hírek szerint a sztár hétfőn hunyt el otthonában, a New York állambeli Dutchess megyében, szerettei körében.

gyertya, gyász, tragédia
93 éves korában elhunyt a Star Wars-filmek sztárja / Fotó: Unsplash

James Earl Jones 1964-ben debütált a Dr. Strangelove című filmben, majd ezt követően Darth Vader hangját kölcsönözte a Star Wars-filmekben: az eredeti trilógián túl A Sith-ek bosszújában, a Zsivány Egyesben, valamint a Skywalker korában is ő szólaltatta meg az ikonikus főgonoszt, valamint ő adta a hangját Mufasának is az Oroszlánykirályban. A szinkron mellett az Amerikába jöttem és a Vadászat a Vörös Októberre című filmekben szerepelt, de színpadon is szép sikereket ért el: karrierje során olyan darabokban lépett fel, mint a Lear király vagy a Macska a forró bádogtetőn. A színészt pályafutása során két Primetime Emmy-díjat, egy Golden Globe-díjat, két Tony-díjat, egy Grammy-díjat, valamint egy tiszteletbeli Oscar-díjat is átvehetett.

James Earl Jones halála mélyen megrendítette a rajongókat, valamint az egykori kollégákat is, akik a közösségi médiában tisztelegtek az elhunyt sztár előtt. Mark Hamill - aki a Star Warsban Darth Vader fiát, Luke Skywalkert alakította - mialatt megosztotta a halálhírt, egy rövid, de szívhez szóló üzenettel búcsúzott színésztársától.

Nyugodj békében, apa!

- írta Mark Hamill, a Mirror beszámolója szerint.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek