Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
LELKIZŐ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.21.

Most jött a lesújtó hír: elhunyt az életműdíjas magyar színésznő, gyászol a Vígszínház

"Nemcsak a színpadon, de az életben is magával ragadó volt bájos személyisége, szépsége és szerénysége."

Életének 97. évében elhunyt Szatmári Liza színésznő, aki 1951 óta, azaz 73 éve volt tagja a Vígszínháznak - tudatta a színház mély fájdalommal Facebook-oldalán. Halálának okát nem közölték.

A művésznő 1928 márciusában született Hőgyészen. Gyerekkorában balettozni és szteppelni tanult, és artista iskolába járt. Férjével, Szatmári Istvánnal a Nemzeti Színházban ismerkedett meg, majd 1951-ben együtt szerződtek a Vígszínházba, ami akkor a Magyar Néphadsereg Színháza nevet viselte.

1971-ben Varsányi Irén-emlékgyűrűt, 1995-ben Aase-díjat kapot, amelyet Gobbi Hilda alapított az epizódszerepekben kimagasló teljesítményt nyújtó színészek számára. Egy évvel később, 1996-ban átvehette a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is. 2008-ban megkapta a Gobbi Hildáról elnevezett életmű-díjat is. 

Nemcsak a színpadon, de az életben is magával ragadó volt bájos személyisége, szépsége és szerénysége. Jósága és életszeretete átsugárzott mindenkire a környezetében. Varázslatos életét élt nagy korszakok és nagy legendák csendes tanújaként. Mindenkit eltemetett maga körül: szeretett férjét 1988-ban vesztette el, Ruttkai Évát 1986-ban, de ő járt be a kórházba a halálos beteg Gobbi Hildához, Sulyok Máriához és Dajka Margithoz is

- írta bejegyzésében a Vígszínház.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek