Létrehozva: 2023.02.25.

Síron túli szerelem: Híres özvegyek, akik követték párjukat a halálba

Szomorú összeállítás következik.

Szerda este érkezett a tragikus hír: súlyos betegség után meghalt Kárászy Szilvia, a nagyszerű színész, Tahi Tóth László özvegye. A zongoraművész napra pontosan öt évvel élte túl a férjét, akinek elvesztését soha nem tudta feldolgozni. A gyász valósággal felemésztette őt, hiszen mesébe illő szerelem volt az övék.

Kárászy Szilvia nem tudta feldolgozni férje elvesztését Fotó: MTVA

Sajnos gyakori jelenség, hogy ha egy ismert, évtizedeken át együtt lévő szerelmespár egyik tagja meghal, az özvegyet annyira megviseli a veszteség, hogy gyakorlatilag belebetegszik a fájdalomba. Hiába a rengeteg vigasz és támogatás, az élete örökre megváltozik. A társ hiánya és a lelki trauma sokszor annyira mély nyomokat hagy a gyászoló félben, hogy sokszor viszonylag hamar követi a halálba az elhunyt társat. 

A Ripost összegyűjtötte azokat a néhai sztárpárokat, akikkel sajnos szinte pontosan ugyanaz történt, mint Kárászy Szilviával és Tahi Tóth Lászlóval.

 

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos

Fotó: TV2

A gyönyörű színésznő és az olimpiai bajnok labdarúgó szerelme valóban regénybe illő volt, Szűcs Lajos először Az aranyember forgatásán pillantotta meg Ildikót, és már akkor eldöntötte, hogy egy napon a felesége lesz. Ez így is lett, a házaspár ötvenegy évet töltött teljes boldogságban, talán ez is az oka annak, hogy az olimpiai bajnok labdarúgó 2020-ban bekövetkezett halála után a Kossuth-díjas színésznő teljesen összeomlott.

„Ildikó a Vígszínházban játszott, én a Fradihoz kerültem. A Casanova bárban szóltam neki, hogy szeretnék vele beszélni. Ő annyit mondott nekem, hogy találkozzunk szilveszter éjszakáján. Ez áprilisban volt. Tulajdonképpen kivártam azt a lehetőséget, hogy elérkezzünk a szilveszterig. Szilveszter éjszakáján voltam néhány helyen, az Olimpia Bárban találkoztunk. Elég hosszú idő telt el, míg végre szóba állt velem, aztán elkezdtünk együtt járni” – mondta el annak idején Szűcs Lajos a Mokkában.

Ildikó 4 hónappal élte túl élete szerelmét.

 

Aradszky László és felesége, Éva asszony

 

Fotó: Ripost

Aradszky László és Éva 1970-ben házasodtak össze, két gyerekük született, és a táncdalénekes 2017. október 8-i haláláig boldogságban együtt éltek, így nem csoda, hogy Éva asszony összeomlott férje elvesztésétől, bár barátai, legfőképp Gór Nagy Mária igyekeztek tartani benne a lelket. Emiatt sokáig úgy tűnt, új erőre kap és talpra tud állni. Végül sajnos mégsem így lett. Az özvegy egészségi állapota tavaly tavasszal kezdett hanyatlani. Eleinte a vérnyomásával voltak problémái, majd szédülni kezdett, végül olyan kellemetlen rosszullétek gyötörték, hogy mentővel szállították kórházba. Tavaly májusban hunyt el, előtte gyakran azt nyilatkozta, érzi a belvárosi lakásban elhunyt férje jelenlétét.

 

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg

Picture for every year of The Queen's life
Több mint 70 évig alkottak egy párt Fotó: PA

A tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet életének hűséges társa volt Fülöp herceg, akivel 1939-ben ismerkedtek meg, mikor a családjával a Tengerészeti Akadémiára volt hivatalos egy látogatásra. A kölcsönös vonzalom azonnal kialakult kettejük között, a találkozás után évekig leveleztek egymással, majd 1947-ben úgy érezték, ideje szerelmüket magasabb szintre emelni, így eljegyezték egymást. Házasságuk 74. évét már nem élhette meg Fülöp, ugyanis 2021. április 9-én elhunyt. Együtt töltött éveik rekordnak számítanak, ugyanis a brit királyi családban még nem volt példa ilyen hosszú házasságra. Bár a királynő mindig erősnek mutatta magát, nagyon megtört, amikor elvesztette azt az embert, aki a legfontosabb volt számára. Végül tavaly szeptember 8-án követte Fülöpöt a túlvilágra.

 

Kirk és Anne Douglas

 

Anne Douglas Has Passed Away
Fotó: Ralph Dominguez/MediaPunch

A filmsztár és az ambiciózus publicista története annak ellenére filmbe illő, hogy egyáltalán nem indult álomszerűen. 1953-ban Kirk Douglas már híres színész volt, nők milliói rajongtak érte, és hozzászokott ahhoz, hogy könnyedén levesz bárkit a lábáról. Ekkoriban Anne filmes publicistaként dolgozott, és egy fotós barátja mutatta be őt Kirknek a Kegyelemdöfés című film forgatásán, 1953-ban, amikor a nő munkára jelentkezett. A férfinek szimpatikus volt ez a fiatal, ambiciózus nő, így elhívta őt Párizs legdrágább éttermébe randizni, amire Anne csak annyit mondott, hogy köszöni, de inkább összedob magának valamit otthon. A menő színészt igencsak meglepte az elutasítás, de felvette Anne-t, később pedig menthetetlenül egymásba szerettek.

Kirk végül 2020 februárjában halt meg, 103 éves korában. Anne 2021 áprilisában követte őt, ő 102 éves volt.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez a legnagyobb gödör, amelyet ember valaha ásott a Földön - képek

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

vg.hu

Három magyar hotel Európa legjobbjai között – mutatjuk a listát

ripost.hu

Mikor lehet füvet nyírni, és hol kötelező? Íme a szabályok

hirtv.hu

Nagyon komoly összeget utalt egy monacói bankszámlára a hídpénzbotrány kulcsfigurája

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

travelo.hu

Búcsút int a budapesti állatkert jegesmedvéje, siessetek, ha még látni szeretnétek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Haragosokból újra barátok: Kibékült Fresh Andi és Szögeczki Ági

LELKIZŐ

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

LELKIZŐ

Bódi Csabi besokallt a rosszindulatú kommentelőktől: „Belefáradtam, elfáradtam”

LELKIZŐ

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész