2 hónapja

Delhusa Gjon: Szomorúan, de tovább kellett lépnünk

Közel két évvel ezelőtt borzalmas tragédia érte Delhusa Gjon családját. A zenész menye szülés után néhány hónappal életét vesztette, így Gjon fia csak az édesapjára számíthatott egy piciny gyermekkel a kezében.

"Ha nyugalom van, akkor minden rendben van" – kezdte kérdésünkre Delhusa Gjon, akinek családjában 2021-ben sajnos tragédia történt. A zenész menye, Nóri a szülés után három hónappal az életét vesztette. A zenész fia, Maximilien egyedül maradt a kislányával, Zoéval. Az első időszakban szinte csak az édesapjára támaszkodhatott, ő volt a legnagyobb támasza. De hogyan is tette túl magát a történteken a család? 

Delhusa Gjon megszólalt családjuk tragédiájával kapcsolatban.
Fotó: Knap Zoltán

AZ ÉLETNEK MENNIE KELL TOVÁBB

"Nagyon szomorúan, de el kellett fogadnunk a tényt, hogy Nóri már nincs velünk. Túl kellett lépni, az élet megy tovább. Amikor hallgatom sok ember történetét, akkor rájövök, hogy nem a mi tragédiánk a legnagyobb tragédia. A születés és az elmúlás egyfajta törvényszerűség. Hogy mikor következik be, az a sorson múlik."

Gjon édesapaként, nagypapaként pont úgy viselkedik, ahogy az édesapja, nagyapja tette.

„A mintát nem tudjuk megváltoztatni. Az én apám egy vallásos, tisztességes, gerinces ember volt. Nem is lehettem volna csavargó, tróger, börtöntöltelék. Okosságokat mondok, bölcsességeket adok át, ahogy ő tette. Megtanította azt is, hogy kell az egyből kettőt csinálni, de nem úgy, hogy a másikat átverem. Ezt adom én is tovább. Egyetlenegy pofont sem kaptam soha apámtól, mégis jellemes embert csinált belőlem. Egyetlen gyerekemet sem legyintettem meg egyszer sem, hanem mindig megpróbáltam elmondani, mit kellene tenniük, illetve példát mutattam. Tökéletes én sem voltam, de melyik szülő az? Nincsen recept a gyereknevelésre.”

 

MINDIG IS ÉLETIGENLŐ TÍPUS VOLT

A zeneszerző úgy fogalmazott, világéletében bolondos fiú volt. Már egészen kicsiként feltűnt a családjának, hogy életigenlő ember lesz belőle.

„Édesanyám, nővérem mesélték, hogy egyszer megcsúsztam a negyediken a lépcsőn és a földszintig gurultam. A szüleim sikítva rohantak utánam. Mire odaértek a lépcső aljára, leporoltam magam, és mondtam, hogy „na, mehetünk”. Azt mondták, ez a gyerek Isten bolondos kedvében született. Ki mint vet, úgy arat. Ha az ember bonyolítja a dolgokat, furmányosan viselkedik, azt is fogja visszakapni. Ha valaki elhiszi vagy elhitetik vele, hogy sokkal több csodára hivatott, mint amire valójában, akkor érhetik problémák. Fel kell tudni mérni a lehetőségeinket és szépen lehet menni az úton előre.”

Menni előre, de mindig nyugodtan, tisztelettel – ebben hisz a zenész. 

"Ha nem történik nagy baj, szomorúság, tragédia, akkor minden rendben van. Idén nem volt tragédia szerencsére az életünkben. Hétköznapi problémák mindenhol vannak, de nem tulajdonítunk nagy jelentőséget nekik. Egészségesek vagyunk, tiszteljük, szeretjük egymást, mind a családban, mind a tágabb környezetünkben."

 

SZERELMI ÉLETE ÉS KARRIERJE IS TÖRETLEN

Az énekesnek és párjának, Fanninak nincsen különösebb elhatározásuk az évre, remekül működik a kapcsolatuk.

"Kiegyensúlyozottan, teljes egyetértésben élünk. Összeszoktunk, nagyon szép harmóniában éljünk a mindennapjainkat. A konfliktusmegoldó készségünk tökélyre fejlődött, és ez nagyon fontos dolog. Arra törekszem, hogy a környezetemet is arra tanítsam meg, én, mint bölcsebb, mint koridős, hogy szépen oldják meg a konfliktusokat."

A zenész, dalszövegíró nagy projekteknek néz elébe 2023-ban.

"Tárgyalások folynak bizonyos projektekkel kapcsolatban. Zenei rendezőként lesz egy nagyon komoly munkám idén. Össze kell fognom egy városi rendezvény nemzetközi zenei szegmensét. Valamint egy nagy musicalt fogok megírni. Nem tudom, hogy egy új zenei albumra vágyik-e a közönség, de az biztos, hogy a fellépések nagyon-nagy örömmel zajlanak. Úgy érzem, mintha soha ilyen nagy szeretettel nem vártak volna még a színpadra. Lehet, hogy értékelik a mögöttem álló évtizedeket, az egységet, a kitartásomat. Mintha példát kéne mutatnom, értéket kéne teremtenem, úgy érzem, mintha zenészként egyszerre tanítóvá is válnék."

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiéleződnek a harcok a zaporizzsjai atomerőműnél, Avdijivkát eltörlik a Föld színéről

origo.hu

Váratlan fordulat: most dőlhet el az orosz-ukrán háború

borsonline.hu

Figyelmeztet a NASA: pár óra múlva egy hatalmas aszteroida éri el a Földet

hirtv.hu

Verstappen még nem érzi jól magát

mindmegette.hu

Szuper finom csokitorta sütés nélkül: csak háztartási keksz kell hozzá!

magyarnemzet.hu

Meglepő dolgot árult el a kisfiú, akinek nem jutott kabát a magyar-bolgár meccsen

origo.hu

Skorpió zavarta meg az Ázsia Expressz forgatását - videó

travelo.hu

Pokoli fájdalmat szenvedett el egy nő, aki beleesett a világ legveszélyesebb növényébe

magyarnemzet.hu

Tippek a májméregtelenítés beépítéséhez az életmódjába (X)

vg.hu

Technológiai fejlesztések megvalósítása a ZOLMAT Kft.-nél (x)

mindmegette.hu

Egy igazi retró édesség: így készül a diótorta főzött krémmel.Receptvideó! (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Szívszorító vallomás! A magyar énekesnő a testvére után a szerelmét gyászolja

LELKIZŐ

Benedek Miklós titkolja, milyen rejtélyes betegség támadta meg a szervezetét – „Néha fulladozom, fáj a lábam”

LELKIZŐ

A 17 év korkülönbség ellenére is boldog házasságban él Szerednyey Béla

LELKIZŐ

Borzalmas balesetet szenvedett Polgár Tünde férje, óriási ütés érte az agyát

LELKIZŐ

„Pedig már épp kezdett jobban lenni” – meghalt Emilio édesapja

LELKIZŐ

Pont került L.L. Junior kisfia halálának ügyére, megtörten nyilatkozott a zenész

LELKIZŐ

Csontsoványra lefogyva, alkoholizmusban meghalt a magyar énekesnő édesanyja

LELKIZŐ

Kim Kardashian nem tudta abbahagyni a sírást