1 hónapja

Őszintén mesélt egészségi állapotáról Szombathy Gyula

A sztrókon átesett Kossuth-díjas művész elzárkózott ugyan az interjúktól, de most mégis megszólalt.

Szombathy Gyula már hónapok óta teljes elszigeteltségben él. Nem beszél újságoknak, nem ad interjút. A Borssal azonban most kivételt tett, és elmesélte, hogy van a tavasszal elszenvedett sztrókja óta.

„Borzasztóan hosszú volt ez az év, és jó érzés, hogy végre úgy tűnik, minden jó irányba fordul” – nyilatkozta a Borsnak a színész, akit arról is kérdeztünk, hogy a sztrókja után hogyan szolgál az egészsége.

Jól, akarom mondani, jobban vagyok

„Nem szeretnék elkiabálni semmit. Jelenleg azt tudom mondani, hogy jól, akarom mondani jobban vagyok” – mesélte boldogan Szombathy Gyula. „Most voltam kontrollvizsgálaton. Az orvos azt mondta, hogy minden rendesen működik. Legközelebb márciusban találkozunk. Most már legalább tudok járni. Nagyon érdekes, hogy amikor láttam a kisgyerekeimet, kisunokáimat, hogyan tanulnak járni, beszélni, mindig megmosolyogtam őket. Most, hogy nekem kell újra megtanulnom járni, egyensúlyozni, beszélni, rájöttem, mennyire hihetetlen az emberi agy. Az egyik legnehezebb az volt, amikor újra meg kellett tanulnom bekötni a cipőmet. Nem hittem volna, hogy ezt a készséget újra elsajátíthatom majd életem során” – mesélte nevetve a Kossuth-díjas színész. „Rettenetes érzés volt, de szerencsére hihetetlen módon kezd javulni az állapotom. A lényeg, hogy én teszem, ami csak kell ahhoz, hogy felépüljek. Például az orvos által előírt rendszeres tornáimat becsületesen csinálom. Csodával határos, hogy ilyen jó állapotban vagyok. Mondjuk valószínűleg ezt nagy mértékben nem csak önmagamnak köszönhetem” – tette hozzá, majd beavatta munkatársunkat, ki támogatta őt a hétköznapokban és a gyógyulásban.

Haumann Péter biztatta...

„Történt tavasszal, hogy Haumann Péter felhívott engem telefonon. Megmondta nekem, hogy nem teríthet le engem semmi, meg kell maradnom. Hallgattam is rá. Sajnos a sors fintora, hogy ő már nem lehet velünk. A pályatársaim mind támogattak engem a sötét órákon át, de a legeslegnagyobb köszönet az a feleségemet illeti meg. Ő a támaszom. Mindenben segítségemre volt, és el sem tudom képzelni, mi lenne velem, ha ő nem volna. Ott volt velem és segített, amikor a lehető legsebezhetőbb voltam. Ezt soha nem tudom majd neki meghálálni" – tette hozzá hálásan Szombathy Gyula.

Erzsébettel 32 éve élnek boldog házasságban / Fotó: Bors

Betegségből betegségbe

Szombathy Gyulánál a nyugdíjba vonulása után, 2017-ben daganatos betegséget diagnosztizáltak. Az akkor 72 éves művész rengeteg vizsgálaton esett át, sőt egy sürgős és komoly sebészeti beavatkozást is elvégeztek rajta a szövettani eredménye miatt. Őt azonban nem olyan fából faragták, hogy feladja, az élni akarásának és a lelkiismeretes kezeléseknek köszönhetően 2019-ben visszatért a színpadra. A bajoknak ezzel azonban még mindig nem volt vége, Gyula és a felesége is elkapta tavaly a koronavírust, ami nagyon megviselte őket fizikailag és érzelmileg is.

Szép emlék

Szombathy Gyula 1967-ben, a Princ, a katona című, 13 részes magyar tévéfilmsorozatban vált sokak számára ismertté. Ernyey Béla címszereplő mellett többek között Zenthe Ferenc, Gobbi Hilda, Szabó Gyula, Madaras József, Avar István, Őze Lajos, Pécsi Ildikó, Esztergályos Cecília nevét is olvashatjuk a magyar televíziózás egyik legparádésabb szereposztásában.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Shakira megvadult rajongói a nyílt utcán estek neki Piqué új barátnőjének

origo.hu

Megdöbbentő bejelentés az ukrajnai háborúval kapcsolatban

mindmegette.hu

Erre az ételre akár 30 évet is várhatsz, akkora a várólista

hirtv.hu

Háború Ukrajnában: A genfi megállapodást sértő akcióban a Wagner-zsoldoshadsereg

mindmegette.hu

Itt az unikornisos Túró Rudi - Nem hiszed el, milyen színű!

mandiner.hu

Mihalik Enikő lebuktatta Karácsony New York-i tanácsadóját

origo.hu

Nincs több titok, ők lesznek a Sztárban Sztár versenyzői

travelo.hu

Levadászták a zöld színű üstököst Egerben

veol.hu

A Provident Pénzügyi Zrt. munkatársat keres Kereskedelmi Tanácsadó munkakörbe (x)

life.hu

Kettő az egyben szupervitamin, amely segíthet visszaállítani a megtépázott immunrendszert (x)

beol.hu

Kényelmet és extra kedvezményeket nyújt a Lidl digitális szórólapja(x)

she.life.hu

Kedves lányos anyukák! Kérlek, beszélgessetek a lányotokkal az intim higiéniáról!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

LELKIZŐ

Havi 28.500 forint nyugdíj: ennyit kap kézhez a Neoton egykori sztárja

LELKIZŐ

Őszintén vallott a magánéletéről Gregor Bernadett: Nem vágyom érzelmi függőségre, játszmákra

LELKIZŐ

Mégsem sikerül halottá nyilvánítani VV Fannit

LELKIZŐ

Nem kíméli az élet: Fájdalmas napokon van túl Vajna Timi

LELKIZŐ

Fájdalmas döntést hozott L.L. Junior: egyedül hagyja el az országot

LELKIZŐ

Súlyos bűncselekmény áldozata lett VV Szandika - videó

LELKIZŐ

Zimány Linda: Egyszer csak szülök egy gyereket és jó napot

LELKIZŐ

Rá sem lehet ismerni, teljesen megváltozott a börtönben Aurelio