Létrehozva: 2022.10.19.
Módosítva: 2022.10.19.

Őszintén vallott a TV2 sztárja az őt ért bántalmazásokról

A paralimpikon úszó tisztában van különleges kinézetével, gyakran érezte, hogy csodálkozó tekintetek kereszttüzében van. A TV2 táncos műsorának és az ott látható kreativitásának és egyéniségének köszönhetően mára az egész ország szívébe zárta Iván Bencét.

Aki valamiben más, azt rengeteg sérelem éri az életben. Az elmúlt időszakban több fiatalt is érte az iskolában bántalmazás. Szeptember elején egy kislány a vonat elé lépett a sok zaklatás miatt, azóta szerencsére jobban van, de sajnos ez nem egyedi eset. Ezt jól tudja a Dancing with the Stars paralimpikon úszója, Iván Bence is. 

Fotó: Bors

Nehéz volt megnyílni

Már alsó tagozatban megnézték és zaklatták a nagyobb gyerekek, ami negatívan érintette. Azonban 14 évesen az úszásban megtalálta a kiutat.

„Minden hétköznap azt hallani az emberektől, hogy milyen vagy, az mély lenyomatot hagy az emberben. Ott volt ugye a hétvége, de az csak két nap, attól még a másik öt napon ugyanúgy lenéztek, és ugyanúgy bántottak” – mesélte Bence, és a Borsnak azt is elmondta, hogy nagy kihívás volt számára ennyire megnyílni a TV2 táncos műsorában. 

Nagyon nehéz volt megnyílnom, de úgy érzem, ez egy hatalmas győzelem önmagam felett, hogy ezeket a falakat le tudtam dönteni. Nem sajnáltatni akarom magam, csak szerettem volna megmutatni, hogy van egy érzékenyebb oldalam is 

– árulta el a Borsnak a sportoló, akinek még nagyon furcsa ez a médiafigyelem, ami körbeveszi őt. 

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport 

Mindig meg kellett küzdenie a furcsálló pillantásokkal

Sokan nem tudják, de az úszás előtt Bence más sportban jeleskedett, nagyon szeretett kosárlabdázni. Az iskolai csapattal rendszeresen jártak meccsekre is. Sokszor a furcsálló pillantások sem kerülték el.

„A mai napig szeretem a kosárlabdát, amikor az általános iskolában játszottam, sokszor vettem észre, hogy nem vesznek komolyan. Azt gondolhatták, hogy én minek vagyok a pályán, nem dobok úgyse kosarat. Amikor viszont folyamatosan szereztem én is pontokat, akkor csak úgy néztek, hogy mennyire jól játszom. Egészen megváltozott a véleményük. Látták, hogy igenis jó vagyok benne, de ma már csak hobbiból játszom, ha van időm” – mesélte Bence, és azt is elmondta, hogy az úszás hogyan jött az életébe.

„Egy edző jött oda hozzám és édesanyámhoz, hogy ki kellene próbálnom az úszást. Sokáig gondolkodtunk, hogy mi legyen, először nem is igazán szerettem volna, de végül a szenvedélyem lett, és most itt vagyok” – tette hozzá szerényen a paralimpikon, aki úgy érzi, a vízben megtalálta azt a közeget, amiben igazán otthonosan mozog. Sajnos most nincs ideje arra, hogy edzéseken is részt vegyen Pécsett, de megerősítette, hogy az úszás marad a legfontosabb sport az életében. 

 

Nem csak beszélt a küzdelmeiről, el is táncolta

A szombati Dancing with the Stars műsorában nemcsak beszélt a sok atrocitásról, de el is táncolta azt a vívódást és küzdelmet, ami lezajlott benne az évek során. A zsűrit, a stúdióban és a tévé előtt ülő nézőket is mélyen meghatotta. Teljesen átérezték Bence korábbi és mostani állapotát szombat este. A lapnak elmesélte, hogy milyen érzések kavarognak benne most.

„Úgy érzem, ez volt az én pillanatom a műsorban, és ezt meg kellett ragadnom. Nagyon jól el kellett táncolnom ezt a koreográfiát, és úgy vélem, sikerült is. Boldog vagyok, hogy eljött ez a lehetőség, és tudtam vele élni. Nagyon sokan írtak nekünk, hogy mennyire megérintette őket a táncunk, sokan meg is könnyezték” – újságolta Bence, és hozzátette: táncpartnerével, Stana Alexandrával már az elején igazán jó kapcsolat, barátság alakult ki köztük.

 

A nézők kedvence lett

Iván Bencére gyakorlatilag sehol sem érkezik becsmérlő vagy bántó megjegyzés. A parasportoló megtörte a jeget és vízzé is varázsolta: „Ez a dal az övé, ez a táncstílus is abszolút illik hozzá. Szerintem ez volt a műsor legemberibb produkciója!”

„Bevallom, nem tartottam jó ötletnek ezt a párost, de ez megríkatott, gyönyörű volt!”

„Ha már pár ember holnaptól nem bántja azt, aki MÁS …. Akkor már megérte! Én végig bőgtem!”

„Minden tiszteletem Alexandráé. Ők ugyanolyan egyenértékű emberek, mint mi. Bence mosolya a végén a legőszintébb, és mindent elárul” – írták a kommentelők.

 

origo.hu

Döbbenetes látogatást tett Zelenszkijné, erre senki sem számított

origo.hu

Magyar Péter gazdasági vezetője és új anyósa elítélt bűnöző

borsonline.hu

Szakított Schobert Lara és szerelme - íme a részletek

hirtv.hu

Dermesztő hír érkezett Ukrajnából

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre idén felejthetetlen nyaralás vár

mandiner.hu

Szoboszlai partvonalra kerülhet? - A magyar klasszist pótoló játékost igazolhatja le a Liverpool

origo.hu

Zámbó Krisztián rossz híreket kapott az orvosától

ripost.hu

Kőkemény IQ-teszt: kiemelkedő az intelligenciád, ha ezt megfejted

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

"Ez egy borzalom" - sokkoló levelet kapott a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Szomorú évforduló: Szívszorító, ami most elhangzott Berki Krisztián sírjánál – fotó

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

Mellrákkal küzd az X-men gyönyörű színésznője, ötödik műtétjére vár

LELKIZŐ

Mindenkit átvert Harry herceg? Kiderült, hogy bánik rákbeteg apjával

LELKIZŐ

Szerelme miatt komoly változás mellett döntött Kozso

LELKIZŐ

"Volt sírás" - Rubint Réka egy barátnőjét is megríkatta