Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2022.03.13.

Kiderült, miért koncertezett Szolnokon lázasan, torokgyulladással Mága Zoltán

A jótékonysági gálakoncert eredményesen zárult.

Szerző Ripost

Két súlyosan beteg gyermek gyógykezeléséért adott jótékonysági gálakoncertet a szolnoki sportcsarnokban Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész szombaton este Bodrogi Gyula Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas színművész és több más neves előadó közreműködésével. 

A Pro Caritate-díjjal is kitüntetett művész ezúttal nem templomban, hanem Szolnok legnagyobb befogadóképességű létesítményében rendezte meg jótékonysági estjét, mert így még nagyobb összefogással tudta segíteni egy SMA-betegséggel küzdő kisfiú, Galó Tomika, valamint az utánpótlás válogatott röplabdázó, a csigolyatöréséből lábadozó Fülöp Péter gyógyulását. A hegedűművész annak ellenére megtartotta jótékonysági gálakoncertjét, hogy ő maga is két napja torokgyulladással küzd, és a koncert ideje alatt is magas láza volt.

"Szolnok városának több díszpolgára van, de olyan segítőkész és önzetlen, áldozatkész kitüntetettje, mint Mága Zoltán, egy sem, ezért óriási köszönet jár művészünknek, aki ebből a városból indult és lett világszerte ismert és elismert művész" – mondta Szalay Ferenc polgármester a város országgyűlési képviselőjével, Kállai Máriával közösen kezdeményezett jótékonysági koncert megnyitóján. 

Fotó: Mónus Márton / MTI

Szolnok első embere szerint ma a kultúra és a hagyományőrzés komoly része lett életünknek és nemzetünknek egyaránt, és a zenével gyógyítani, társadalmi kapcsolatokat lehet építeni. Szalay Ferenc megjegyezte, igazodva az országban tapasztalható rendkívüli helyzethez, és Mága Zoltán 100 templomi koncertsorozatának küldetéséhez, azért nem az ukrajnai háború elől menekülők megsegítéséért tartják a koncertjüket, mert az elmúlt hetekben és napokban nagyon sok felajánlás érkezett a városlakóktól és a környező településekről és azokat több teherautóval már elküldték a menekültközpontokba, illetve átadták az országos karitatív szervezeteknek. Most a város fiainak szeretnénk segíteni, hogy példás összefogással új reményt adjunk számunkra a gyógyulásra.

A "Szolnok segít" program fővédnökeként Dr. Kállai Mária, a város országgyűlési képviselője felidézte, egy olyan nagyszabású, példa értékű projektet indítottak, melyben a segíteni vágyó szolnoki cégek, intézmények, magánszemélyek, valamint a segítségre szoruló szolnoki emberek helyben egymásra találhatnak, és a szerveződés koordinálja, kontrollálja a folyamatot, biztosítja a szakmai hátteret és a szervező munkát, és ennek keretében tartották a sportcsarnokbeli koncertet is. A szeretet, a törődés vezérelte azt a gondolatot, hogy megszervezzük a beteg gyerekek gyógyulását segítő koncertet.

Mága Zoltán, mint a település díszpolgára rendszeresen támogatja a városi kórházat, az idősek otthonát és a hátrányos helyzetű gyermekeket és az őket oktató iskolákat. A Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban rendezett jótékonysági gálakoncertjén beszédében emlékeztetett arra, hogy a most harmadszorra útjára indított 100 templomi koncertsorozatának is az egyik célja a beteg gyermekek gyógykezelésének támogatása, ezért első szóra elvállalta a polgármester és a parlamenti képviselő felkérését. A Prima Primissima-díjas hegedűművész megemlítette azt is, hogy két napja torokgyulladással küzd, és láza is van, de három negatív Covid-teszt eredményével nem akarta lemondani koncertjét, mert úgy érezte, hogy nem hagyhatja cserben a két gyógyulásra váró gyermeket. A gyermekek egészsége a legfontosabb, a családok biztonsága és Magyarország kormánya mindent megad, hogy biztonságban és békességben, megfelelő támogatással élhessenek a családok – monda a hegedűművész, hozzátéve, azért támogatja kiemelten már több mint két évtizede a gyermekeket, mert ők jelentik a jövőt, rájuk építjük országunkat, és ezért vállalta el a szombat esti fellépését is.

A templomokban zajló ökumenikus missziójára utalva a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész megemlítette, eddig tíz koncerttel segítette az ukrajnai háború elől menekülő embereket, kisgyermekes családokat, és a héten személyesen vitte el két teherautónyi adományát az ukrán határon lévő menekültközpontokba, és a Tarpán békekoncertet is adott, amelyen kárpátaljai menekültek és ENSZ-diplomaták is részt vettek. Az egész országban és a határszakaszokon tapasztalható összefogásra utalva a Pro Caritate-díjjal is kitüntetett művész úgy fogalmazott: a magyar nép most is példamutatóan cselekedett, szinte egy emberként mozdult meg az ország, hogy segítséget és vigaszt adjon a háború elől menekülőknek. Százezreket fogadunk be, mindenkinek oltalmat adunk, és nem teszünk különbséget emberek között, ezért büszkék lehetünk hazánkra, kormányunkra, hogy minden segítséget megad a rászorulóknak.

A hegedűművész a szolnoki koncertjén az ukrajnai háborúra emlékeztetve arra kérte a közönségét, hogy egy perces néma főhajtással adózzanak az ukrán háborúban elhunyt embertársaink emlékére, és az áldozatok tiszteletére eljátszotta Albinoni Adagio című szerzeményét.

Mága Zoltán és sztárvendégei olyan fergeteges koncert adtak a sportcsarnokban, hogy a közönség felállva, vastapssal köszönte meg a látványos produkciót. A Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében színpadra lépett Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, Fischl Mónika operetténekes, aki idén vehette át a Liszt Ferenc-díjat, valamint Boncsér Gergely, a Magyar Állami Operaház tenorja, továbbá Zsédenyi Adrienn többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekes, Mága Jennifer aranylemezes előadó, a Budapest dal 2019 győztese, és Takács Nikolas többszörös arany- és platinalemezes énekes.

A koncerten résztvevő mintegy 30 gyermeket Mága Zoltán külön megajándékozta egy Best of CD-jével, majd a színpadon közösen elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt.

A karitatív koncerten majd ahogy más koncertje végén is, a közönség minden tagját megajándékozta egy-egy lemezével. Az összegyűlt adományt - Szalay Ferenc és Kállai Mária bejelentése alapján - egy-egy millió forintra kiegészítve át is adták a gyógyulásra váró fiatalok családjainak.

Mága Zoltán jótékonysági koncertsorozata szerdán Sopronban, az evangélikus templomban folytatódik.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlaiékat is megzavarhatja az Eb-n a skót sztár lélegzetelállítóan szép kedvese - galéria

origo.hu

Macron újabb döbbenetes nyilatkozata háborúba taszíthatja Európát

life.hu

Napi horoszkóp 2024. május 6.: az Oroszlán falakat tör át, a Ráknak meg kell védenie magát

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

magyarnemzet.hu

Dárdai Pál 30 milliót követel, Berlinben 121 érvet hoztak fel ellene és mellette

origo.hu

Továbbra is nagy a titkolózás Berki Krisztián haláláról

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Petra gyászol: ilyen kapcsolatban volt a Házasság első látásra sztárja az elhunyt fitneszedzővel

LELKIZŐ

Elhunyt a Gyűrűk Ura és a Titanic színésze

LELKIZŐ

Nagy Melanie: „Egyedülálló anyaként fontos meghúzni a határokat”

LELKIZŐ

Hitéről vallott Peller Mariann: „Soha senkire nem szeretnék ráerőszakolni semmit”