Létrehozva: 2021.12.19.

Ezekre a tárgyakra lehet licitálni: kezdődik a Jónak lenni jó! adventi műsorfolyama a köztévén

Idén a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket szeretnék megsegíteni. A közmédia csatornáin 9 órakor kezdődik az ezzel kapcsolatos műsorfolyam, sok meglepetéssel.

Elkezdődött a közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampánya; a karitatív akció kedvezményezettje ezúttal a Regőczi István Alapítvány.

Fotó: MTVA

A szervezet missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyermekeknek. A Jónak lenni jó! idei, immár tizedik kampányát bejelentő sajtótájékoztatón Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója hangsúlyozta: céljuk, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek családját tragikusan érintette a koronavírus-járvány. Herczegh Anita, az államfő felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: országjáró körútja során az érintettekkel történt találkozásokon azt tapasztalta, hogy az összefogás és az odafigyelés valódi támaszt jelent a családoknak, mert megmozdítja a bennük lévő erőt, az Alapítvány pedig éppen azt akarja erősíteni, hogy van hová fordulniuk, nincsenek magukra hagyva. – Az elnöki pár az egyiptomi elnöktől ajándékba kapott ezüst tálat ajánlotta fel a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciónak.

A Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a Jónak lenni jó projektvezetője kiemelte: az adománygyűjtő kampánnyal szeretnének minél szélesebb társadalmi réteget megszólítani és adakozásra biztatni, egyúttal – mint hangsúlyozta – rendkívül fontos az összetartozás és empátia érzésének erősítése az emberekben.

A közmédia missziója, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről-évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. Olyan világsztárok csatlakoztak korábban az összefogáshoz, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo vagy Lewis Hamilton.

Az év végéig elérhető 1357-es adományvonal hívása, vagy az oda elküldött sms 500 forint támogatást jelent. A relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak.

A Regőczi István Alapítvány bankszámlaszámai, amelyre érkezhetnek adományok:

HUF 11705084-21448492-00000000

EUR IBAN: HU20 1176 3055 5885 6886 0000 0000

USD IBAN: HU26 1176 3055 5885 7014 0000 0000

Az adományvonal: 1357. A hívások díja egységesen: 500 Ft/hívás,sms

Ezen a napon is lehet még vásárolni a felajánlott tárgyakból, de lesznek árverésre bocsátott relikviák is, mint például a köztársasági elnök és felesége által felajánlott ezüst tányér, vagy a porcelán fehérfejű rétisas a Herenditől. Az adományozás azonban nem ér véget ezzel a nappal, hiszen a 1357-es adományvonal a műsor után is él még, egészen az év végéig.

A korábbi évekhez hasonlóan Novodomszky Éva beszélget a stúdióban a vendégekkel, a 1357-es adományvonalon kívül ezen a napon több vonal is él majd, ahol felajánlásokat lehet tenni. A hívásokat reggeltől estig a közmédia műsorvezetői fogadják.

„Elsődleges célunk a segítségnyújtás, azonban küldetésünk az ismeretterjesztés is, hogy az emberek megismerjék a segítő munkát végző alapítványokat” – hívta fel a figyelmet Novodomszky Éva, akit a kezdetek óta láthatnak a nézők a Jónak lenni jó! műsorvezetői között.

„Minden évben vannak egészen szívszorító, személyes történetek, amikor tényleg megküzd az ember azzal, hogy utána vissza tudjon térni a képernyőre és szinte rezzenéstelen arccal folytassa a műsort. Sokat tudunk meg azokról a helyzetekről, amelyekben a segítségre szoruló emberek élnek, és azokról a segítőkről, akik ennek szentelik az életüket. A legszívbemarkolóbb része talán az, amikor elmegyünk forgatni az érintett családokhoz” – idézte fel élményeit a Duna Televízió műsorvezetője, aki gyerekeit is kiskoruk óta úgy neveli, hogy a segítségnyújtás életük része legyen.

„Rendszeresen összegyűjtünk olyan régi játékokat, amelyeknek az iskolai adományozáskor majd örülhet valaki. Megtanultuk, hova vihetünk tartósélelmiszer-csomagot és eljönnek velem adományt vásárolni. Ha gyerekként azt látják, természetes a segítségnyújtás, úgy vélem felnőttként is meg lesz erre az igényük és

a világ legtermészetesebb dolga lesz számukra a rászorulók megsegítése”.

Az idén jubiláló karitatív kampány a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket segíti.

„Végtelenül fontos a Regőczi Alapítvány tevékenysége kapcsán, hogy hosszú távú, személyre szabott megoldást keres. Ebben a helyzetben ugyanis nem elég egyszer támogatni valakit, mert ez az állapot nem múlik el” – emelte ki az alapítvány által végzett munka fontosságát Novodomszky Éva, aki maga is rendszeresen juttat el pénzadományt a kedvezményezettekhez és hangsúlyozza, ha sokan összefognak, akkor sok kicsivel is lehet akkorát lépni előre, mint egy vagy két nagy adománnyal.

Természetesen a közmédia több műsorvezetője is kiáll a jó ügy mellett, Rókusfalvy Lili, a Dal 2022 és Fodor Imre, a Duna Televízió műsorvezetője például videóüzenetben beszélt az adakozás fontosságáról a kampány kapcsán.

A Regőczi Alapítvány egyébként rengeteg gyászoló családot támogat. Többet közülük a Duna Televízió és a Duna World Embermesék című riportsorozatában rendkívül mély és érzelmes anyagokon keresztül láthattunk. Megismerhettük például a Galántai- és a Czompó-család történetét is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

„Nagyon nehéz ez most nekünk” – megszólalt a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Molnár Anikó őszinte vallomást tett a szerelemről

LELKIZŐ

Gyászol a királyi család: holtan találták a hercegnő egykori szerelmét

LELKIZŐ

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott