1 éve

Drámai vallomás: Joshi Bharat minden napja aggódva telik családja miatt

A műsorvezető naponta beszél rokonaival.

Indiában szombaton tragikus rekord dőlt meg, hiszen a világon ott regisztráltak először 400 ezernél több új koronavírus-fertőzöttet egyetlen nap alatt, és a halálozások száma is drasztikusan megugrott, naponta több mint 3500 fő veszíti az életét. Indiában jelenleg a második hullámnál tartanak, és a helyzet egyre drámaibb. Az ország tíz állama zárt be, és a korábbinál is szigorúbb rendelkezéseket vezettek be, hogy megfékezzék a járványt.

Fotó: AFP

A Life TV indiai származású műsorvezetője, Joshi Bharat nagyon aggódik szeretteiért és barátaiért, akik közül többen is önkéntes munkát vállalnak annak érdekében, hogy minél hamarabb, minél több embert beoltsanak az országban.

„Bevallom, aggodalommal telve figyelem az Indiában napról napra fokozódó koronavírus-helyzetet, hiszen számos rokonom és még több barátom él ott. Naponta beszélek a családommal, és szerencsére mindannyian jól vannak. Az egyik unokatestvérem ugyan nemrég elkapta a vírust és kórházba is került, de szerencsére felépült„ – kezdte a Borsnak Joshi, akinek a családtagjai között több orvos is van, akik most heroikus küzdelmet folytatnak a járvány ellen.

20200709_Joshi Bharat_Life Tv_CZ_BRS
Fotó: Life TV

„Egyre több államban vezetik be újra a teljes karantént, ami annyit jelent, hogy gyakorlatilag csak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak lehetnek nyitva, illetve az is meg van határozva, hogy egy családból mikor és ki hagyhatja el az otthonát. A helyzet leginkább a szegényebb negyedeket sújtja, hiszen az ott élőknek nincs pénzük arra, hogy magánkórházakban kezeltessék magukat, ha megbetegszenek, ráadásul egyre nagyobb gondot jelent az orvosi oxigén hiánya is. A családomban több orvos is van, akik most feladták a praxisukat, és napi húsz órát töltenek a nyomornegyedekben, ahol arról igyekeznek meggyőzni az embereket, hogy oltassák be magukat. Akik igent mondanak, azokat kisbuszokkal viszik el az oltópontokra” – mesélte Joshi Bharat, aki reméli, legkésőbb jövő év elejére normalizálódik a helyzet Indiában, és végre meglátogathatja rokonait és barátait.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!