Létrehozva: 2021.04.27.

Körtvélyessy Zsolt drámája: temetésről temetésre jár, most kiöntötte a lelkét

Nem enyhül Körtvélyessy Zsolt fájdalma. A színész, akit sorozatos tragédiák sújtottak, két hét múlva, másodmagával vesz végső búcsút az öccsétől. A lányából és a kisunokájából próbál erőt meríteni, míg sógornőjének ő a legfőbb támasza.

Koronavírus következtében, húsvétkor veszítette el öccsét Körtvélyessy Zsolt. A színművész úgy érzi, csak a temetés után enyhülhet fájdalma.

Testvére elvesztését nehéz feldolgoznia
Fotó: Facebook

„Sajnos a sógornőm is elkapta a koronavírust, így a temetést csak a felépülése után tudta elintézni. Most már megvan az időpont, május 10-én veszünk végső búcsút az öcsémtől, Csabától itt, a fővárosban, ahol élt„ – mondta a Borsnak a gyászoló színész. „Mindössze hárman fogjuk körülállni a sírt, a sógornőm, a lányuk és jómagam. Felvidéki származású vagyok, a rokonok egy része ott él, sokan sajnos már nincsenek közöttünk, nem sokan maradtunk. Új-Zélandon, Ausztráliában is vannak családtagjaim, szétszéledtünk a nagyvilágban. Az öcsém felesége is szeretne elköszönni Csabától, ahogy én édes Juditkámtól. Rövid időn belül ez már a sokadik temetés, mert a napokban Kecskeméten, a 46 éves karmester kollégámtól vettünk végső búcsút.”

Fotó: Bors

A veszteségeit még nem tudta feldolgozni, de a megtört művész szerencsére nincs egyedül a gyászában.

„A lányom, Kinga és az unokám, Lili a legfőbb támaszom, gyakorlatilag ők tartanak életben. Hálás vagyok a jóistennek, hogy ilyen klassz gyermekem van. Rengeteget törődik velem, és minden találkozás után egy kis időre feltöltődöm. Naponta beszélek velük és a sógornőmmel is, aki borzalmasan összetört. Próbálom tartani a lelket benne, hiszen csakúgy, mint én is a feleségemmel, több mint negyven éven át éltek együtt a testvéremmel. Nekem is fáj az öcsém elvesztése, hiszen rendkívül közel állt hozzám„ – mesélte.

Hálát ad az égnek a lányáért, aki támasza a bajban
Fotó: Bors

Körtvélyessy Zsolt decemberben temette el szintén koronavírusban elhunyt feleségét, ideje nagy részét otthon tölti, ahol a közös emlékek veszik körül.

„Nehéz elterelni a gondolataimat az elmúlt hónapok veszteségeiről. Itt minden rá emlékeztet, együtt rendeztük be az otthonunkat, mindketten nagyon szerettük. Rendezgetem a lakásban az emlékeimet, nemcsak tárgyakat, hanem gondolatokat is. A hamvai is itt vannak velem. Erős ember vagyok, ezt is túlélem, talán a temetés után tudom kellőképpen kezelni a fájdalmat. Azt mondják, az idő elteltével jobb lesz. Megpróbálok minden rosszat elengedni az életemből. Már az sem érdekel, hogy betörtek hozzám. Gyűjtöttem a régiségeket, értékes tárgyakat vittek el, de hiszem, hogy valamivel a jóisten megbünteti őket. Azóta riasztóberendezést szereltettem fel, sokkal nyugodtabb vagyok. Ha el kell mennem hazulról, mindig bekapcsolom, és ha bármilyen gond lenne, öt perc alatt kiérkezik a biztonsági szolgálat” – mesélte Zsolt, majd hozzátette, hogyan készül a színház újranyitására.

Kinga rengeteget törődik édesapjával
Fotó: DFP / Bors

„A kertet kicsit elhanyagoltam, tervezem, hogy azt is rendbe hozom. Nagyon szeretek kint a hintafotelben ücsörögni, és az új szenvedélyemnek, a pipázásnak hódolni. A napokban két-három verset tanultam meg, készülők az előadóestemre, amit nagy magyar versekből állítottam össze. Talán a színházak is hamarosan kinyitnak, várom, hogy újra találkozzak a barátokkal, a kollégákkal, mert az ott töltött idő jótékony hatással lesz rám.„

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szenzáció: Zidane nyártól sztárcsapat edzője lesz

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

mandiner.hu

Kevesellte a magyar pénzt, most román állampolgárságot kapott a magyar sportoló

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Vilmos herceg lenyúlta Katalin megható szavait

LELKIZŐ

Paprika Dorina drámai vallomása: "Nem tudni, hogyan lehet nekem gyermekem"

LELKIZŐ

"A kommentelők egy része szerint még csak ember sem vagyok, nemhogy magyar" – Gyűlöletcunami zúdul hazánk legszebb lányára

LELKIZŐ

Felfoghatatlan gyász: Meghalt a Harry Potter és a Star Wars sztárjának felesége, hatalmas a fájdalom