1 éve

Példaértékű kezdeményezés: Összefogtak a magyar sztárok a súlyos beteg Liliért

Rengetegen álltak a mindössze 12 éves Csutorka Márk, és a jó ügy mellé.

Hihetetlen empátiáról tett tanúbizonyságot a mindössze hatodik osztályos Csutorka Márk, aki példaértékű kezdeményezésbe kezdett rögtön miután meghallotta, hogy 14 éves iskolatársa, Lili súlyos beteg, leukémiát diagnosztizáltak nála.

Fotó: Facebook

Márk fogta a kedvenc gyerekkori gitárját, és licitre bocsájtotta a neten, hogy a befolyt összeget Lili gyógykezelésére ajánlja fel. Igen ám, de előtte aláíratta olyan hírességekkel, mint például Pataky Attila, Pintér Tibor vagy éppen Varga Viktor, aki szerint nagyon fontos, hogy segítsünk az embertársainkon.

„Ez a legkevesebb, amit egy ember tenni tud! Láttam a Márkon is, hogy mekkora szeretettel és odafigyeléssel próbál segíteni Lilin. Ha hozzájárulhatok ahhoz, hogy az aláírásomnak köszönhetően magasabb összegért keljen el a gitár az árverésen, akkor örömmel megteszem. A betegségek a legszörnyűbb dolgok, amik történhetnek velünk a világon, ha Lilinek ki tudnak alakítani egy steril szobát, akkor több esélye lehet a gyógyulásra” – mesélte a Ripost-nak Viktor.

A Ripost megkereste Márk anyukáját, Csutorkáné Csőke Csillát is, aki elmondta, a fia mindig is sokkal empatikusabb volt a többi gyereknél.

„Márk nővére is súlyos beteg, autista, talán ezért is lehet, hogy a fiam nagyon empatikus, fejlett a társadalmi érzékenysége. Régóta gitározik, a Sztárban Sztár leszekből is ismert Molnár Danihoz jár gyakorolni. Innen is jött az ötlet, hogy felajánlja a gitárját a kis Lili gyógyulása érdekében. A licit a Facebookon indult el, és szerencsére nagyon sok zenész, színész aláírta a hangszert” – mondta a Ripost-nak Csilla.

Nagyné Pap Zsuzsa, a beteg Lili édesanyja felidézte a Ripost-nak azt a szomorú és ijesztő pillanatot, amikor megtudták, mi a diagnózis.

„Minden nap ajándék, de annyira nem kell drasztikusan venni a dolgokat. Igaz, hogy Lili leukémiás, de szerencsére a gyerekek körében a leggyakoribb és a legjobban gyógyítható típusa. Amikor egyik péntek reggel Lilinek fájni kezdett a hasa, még nem gyanakodtunk semmi komolyra. Elmentünk az orvoshoz, vakbélgyulladásra gondoltunk. A vizsgálatok során sajnos kiderült, hogy valójában sokkal nagyobb a baj. Most tartunk ott, hogy Lilike lelkileg is kezdi feldolgozni a dolgot, és ami a legfontosabb, mindenképp meg akar gyógyulni” – mondta a Ripost-nak Zsuzsa, aki őszintén meglepődött a 12 éves Márk kezdeményezésén.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!