1 éve

Nyilvános megemlékezést tartottak Zámbó Jimmy sírjánál – videó

Az énekes népszerűsége húsz évvel a halála után is töretlen: rajongói láthatóan soha nem felejtik el.

Szentmisét tartottak szombaton, a csepeli temetőben, Zámbó Jimmy halálának huszadik évfordulójára.

A sokak által csak Királyként emlegetett énekes éppen húsz éve, egy utószilveszteri mulatságon lőtte fejbe magát véletlenül. A halálát sok rajongó azóta sem képes elfogadni, nagy űrt hagyott a szívükben.

Fotó: MTI

A kerek évfordulón Jimmy testvérei, Zámbó Marietta és Zámbó Árpy ezért nyilvános szentmisét szerveztek az énekes sírjához, ahová számos tisztelője kilátogatott.

„Remélem, a Jóisten megengedi, hogy nagyon sokáig szóljanak még Jimmy dalai! Boldog vagyok, hogy rengeteg rajongóval tartjuk a kapcsolatot, és hogy mindig segítenek egymáson, ha valaki bajba kerül, mert az ő rajongótábora ilyen” – mondta el a mise előtt Zámbó Marietta.

A misét Bereczki András atya tartotta, aki már húsz éve ápolja az énekes emlékét. A megemlékezés során a rajongók virágokat helyeztek el a síron, és a családtagokkal is volt lehetőségük beszélgetni.

A koronavírus-járvány miatt idén elmarad a szokásos Jimmy-emlékkoncert, amit ezúttal szeptemberben, egy grandiózus műsor keretein belül, az Erkel Színházban szeretnének majd megtartani.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!