2 éve

Ez azért durva: Itt tárolja az özvegy Gábor Zsazsa hamvait

Frédéric von Anhalt rövid időre megvált a magyar származású filmcsillag aranyozott urnájától. Atombiztos helyre zárta el a temetésig.

Elsőként a Ripost számolt be róla, hogy Gábor Zsazsa özvegye egy kutyahordozóban viszi európai körútra a négy éve elhunyt díva hamvait, még mielőtt a Fiumei úti sírkertben végső nyugalomra helyeznék. A morbid kirándulással kapcsolatos terveit azonban nagy bánatára keresztülhúzta a koronavírus-járvány második hulláma és az utazás meghiúsult – egyelőre.

Pedig Frédéric von Anhaltnak most végre lett volna ideje és lelki ereje is a temetéssel foglalkozni, ugyanis saját bevallása szerint az elmúlt években erre nem volt lehetősége. „Az elmúlt négy évben rengeteg volt a stressz az életemben. Képtelen voltam rá. Most, amikor pedig igen, nem jön össze” – magyarázta egy német internetes portálnak a herceg, aki egyszerűen még mindig képtelen feldolgozni Zsazsa elvesztését.

Fotó: Northfoto

A magyar származású filmcsillagot halála után elhamvasztották, majd 2017-ben a januári búcsúszertartását követően Anhalt fogta imádott felesége aranyozott urnáját és egész egyszerűen hazaslattyogott vele. Annyira ragaszkodik hozzá, hogy a hálószobájában, az éjjeli szekrényére helyezte el. Így mielőtt elalszik, beszélni is tud hozzá, majd reggel, amikor felkel elsőként pillanthatja meg.

Most a temetésig mégis elszakadt az urnától. „Jelenleg egy értékmegőrzőben helyeztem el az urnát. Ott van a legnagyobb biztonságban. Ám azt, hogy pontosan hol, melyik városban van, azt nem árulom el” – magyarázta titokzatosan Gábor Zsazsa özvegye, aki reméli, hogy a vészterhes idők ellenére még idén teljesíteni tudja a Golden Globe-díjas színésznő végső kívánságát, hogy hazájában, magyar földben nyugodjon. A szeptemberi temetés elmaradt, de bízik benne, hogy novemberben méltó keretek között búcsúztathatja el Gábor Zsazsát Magyarországon.

Megrendelte a sírkövet is Anhalt herceg monumentális sírkövet választott imádott felesége végső nyughelyéhez. Olyat, ami méltó Zsazsa emlékéhez. Miért nagy és fényűző? Nos, hogy kettejüknek is elég legyen. „Ugyanebbe a sírba jövök” – mondta nemrég a Blick nevű svájci lapnak a 77 éves özvegy, aki bár német származású, és élete nagy részét Amerikában töltötte, mégis imádott felesége mellett, Magyarországon szeretne nyugodni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!