2 éve

Emberölés is lehet a vád L.L. Junior exe ellen: ezt mondta az ügyészség

Lassan egy éve, hogy egy szörnyű autóbalesetben életét vesztette L.L. Junior kisfia. Az édesanya, Hopp Csilla azóta a poklok poklát éli át, hiszen mellőle futott az autó elé a kis Dávidka… De nem elég a bűntudat, a jelek szerint az édesanyának a bíróság előtt is felelnie kell majd.

Lassan egy éve, hogy egy szörnyű autóbalesetben életét vesztette L.L. Junior kisfia. Az édesanya, Hopp Csilla azóta a poklok poklát éli át, hiszen mellőle futott az autó elé a kis Dávidka… De nem elég a bűntudat, a jelek szerint az édesanyának a bíróság előtt is felelnie kell majd.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt még mindig folyik a nyomozás L.L. Junior tavaly augusztusban elhunyt kisfia, Dávidka balesete ügyében. Az ügyészség az édesanyát, Hopp Csillát és a barátnőjét gyanúsítja, a Ripost birtokába került információk alapján pedig könnyen lehet, hogy hamarosan vád­emelésre kerülhet sor.

Fotó: RTL

Lapunk a Fővárosi Főügyészség sajtóosztályától megtudta, hogy a gyanúsítás elleni panaszt, amit Csilla és az ügyvédje május közepén adott be, az ügyészség most elutasította. Nem fogadták el tehát Csilláék álláspontját, miszerint az édesanya nem érzi bűnösnek magát kisfia halálának ügyében.

„Jelenleg is gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás két fővel szemben, az ügyészség a gyanúsítás elleni panaszokat elutasította” – közölte lapunkkal a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya.

Megkerestük Hopp Csilla ügyvédjét, aki elmondta, mire számítanak a jövőt illetően.

„A panasz csak azt bírálja el, hogy jogszerű volt-e az eljárás a rendőrség részéről. Ebből az ügyből még bármi lehet: azt sem lehet kizárni, hogy vádat emelnek, és azt sem, hogy megszüntetik az eljárást. Ha a legrosszabb forgatókönyv bekövetkezik, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt elítélik Csillát, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztés várhat rá. Véleményem szerint azonban ebben az ügyben végrehajtandó szabadságvesztés szóba sem jöhet. Ennek ellenére sajnos számítunk rá, hogy ha vádemelésre kerül sor, több éven át húzódó procedúra vár ránk” – fogalmazott a Ripost-nak dr. Horváth B. Gábor, aki arról is beszámolt lapunknak, hogyan érzi magát Csilla.

„Ügyfelem hamarosan írásban is vallomást tesz majd. Jelenleg a helyzethez képest jobban érzi magát. Nyilvánvalóan nem örül a fejleményeknek, de igyekszik erős maradni.”

Lesi Dávidka tragikus halála az egész országot megrázta. A kisfiú néhány héttel a negyedik születésnapja előtt egy nyárbúcsúztató programon vett részt a hatéves bátyjával, az édesanyjával és annak barátnőjével, amikor átszaladt a piros lámpán. Ott egy szabályosan arra haladó autó elgázolta, és hiába a gyors orvosi beavatkozás, az életét már nem lehetett megmenteni.

Hopp Csillának végig kellett néznie a gyermek halálát, és örökké azzal a tudattal kell élnie az életét, hogy a kisfia nincsen többé. A közvélemény egyöntetűen az édesanya mellett áll: az interneten fellelhető hozzászólásokból egyértelműen kitűnik, hogy úgy gondolják, elég nagy büntetés a fiatal édesanyának az, hogy el kellett temetnie a saját gyermekét.

A gondolattal, hogy mi lett volna, ha, halála napjáig kénytelen lesz együtt élni, sokak szerint éppen ezért nem érdemli meg a hosszú bírósági procedúrát és az esetleges büntetőjogi következményeket.

Márpedig minden jel arra mutat, hogy ez sajnos elkerülhetetlen, és Csillának a bíróság előtt is felelnie kell majd Dávidka haláláért. Ha ez így lesz, a gyászoló édesanya éveken át tartó procedúrának néz elébe, ami bizonyosan nem segít majd neki abban, hogy feldolgozza a mérhetetlenül fájdalmas veszteséget.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!