FÜLES

Évekig járhat bíróságra L.L. Junior volt párja – ezt mondja az ügyvéd

Akár hosszú évek is eltelhetnek, mire lezárul L.L. Junior és Csilla fiának, Dávidka halálának az ügye.
  • Szerző: Ripost

A kisfiút tavaly augusztus végén egy szabályosan közlekedő sofőr gázolta el, amikor L.L. Junior kisfia, Dávidka a piros jelzés ellenére átszaladt az úton. Csillát és barátnőjét, aki szintén a helyszínen volt, gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, ám még hosszú idő telhet el, amíg kiderül, jogilag ki a felelős a tragédiáért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: FEM3

„Alapesetben, ha ilyen gyanúval hallgatja ki a terheltet a hatóság, az azt jelenti, hogy megalapozott a gyanú. Valószínűsíthető, hogy a vallomások, esetleg a kamerafelvételek, a beszámolók alapján a nyomozók olyan információkkal rendelkeznek, amelyek szerintük alátámasztják a gondatlanságot„ – mondta a Blikknek az ügytől független ügyvéd, dr. Szilágyi Roland. „A gyanúsítástól számítva két éve van a nyomozó hatóságnak, hogy lezárja az ügyet, és amennyiben megáll a gyanú, vádemelési javaslattal megküldje az iratokat az ügyészségnek.”

Az ügyvéd elmondta, amennyiben a bíróság bűnösnek találja a vádlottat, egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kiróhat, amely lehet letöltendő is, ebben az esetben fogházban.

Az ügyben megkeresték Juniort és Csillát is, ám nem kívántak nyilatkozni.

És ezeket olvastad már?