3 éve

Nehéz napok várnak az elhunyt sztárok özvegyeire

Számos olyan család van, ahol az ünnepek közeledtével szomorúság költözik a falak közé, hiszen hiányzik valaki...

A karácsony legtöbbünk számára egyet jelent a családdal, békességgel és szeretettel, de gondolnunk kell azokra is, akik ilyenkor befelé fordulnak és megpróbálják túlélni a túlélhetetlent, vagyis azt a tényt, hogy az egy életen át szeretett férfi, vagy nő már nincs mellettük a szeretet ünnepén. Akik szerencsések, azokat ilyenkor körülveszik a szeretteik és megpróbálják kitölteni az űrt, amit párjuk elvesztése hagyott maga után.

Soha többé nem bontja le a közösen díszített fát

Torgyán József özvegye utoljára 2016 karácsonyán díszítette fel férjével együtt a család karácsonyfáját, hiszen a legendás politikus 2017 január 22-én elhunyt. Cseh Mária gyásza azóta sem enyhült.

„Nehéz lesz az idei karácsony is Jóska nélkül, de talán valamivel könnyebb lesz, mint tavaly, amikor először ünnepelt nélküle a család.

Épp az imént vettem le a terítőt a karácsonyfáról, amit azóta nem szedtem le, hogy utoljára díszítettük együtt.

Most megrohantak az emlékek… A fiam és családja itt lesz velem szenteste, ők enyhítik majd a fájdalmamat. Nagyon odafigyelnek rám és ügyelnek rá, hogy ne legyek egyedül”

- mondta lapunknak az egykori operettprimadonna.

„Nehezen beszélek róla…”

Araczky László tavaly október 8-án aludt el örökre otthonában. Így felesége, Éva asszony számára különösen nehéz ez az időszak.

„Pokoli nehéz éven vagyok túl és ezek a napok különösen fájdalmasak számomra és persze az egész család számára. Nem enyhült a fájdalmam és most úgy érzem, nem is fog soha. A családom persze mindent megtesz, hogy szebbé varázsolják számomra a mindennapokat és az ünnepeket, de még ma sem tudok beszélni Laciról…”

- árulta el az énekes özvegye.

Első karácsony nélküle…

Tahi Tóth László idén február 22-én hunyt el, így a felesége és családja először ünnepli nélküle a karácsonyt. Kárászy Szilvia ugyanakkor mindent megtesz, hogy a körülményekhez képest meghitt családi ünnepet varázsoljon szerettei köré.

"Éppen a napokban jártam kint a temetőben és csendben emlékeztem Lacira… Családi körben töltöm majd az ünnepeket. Csendes, meghitt találkozás lesz, ahol biztosan sokat beszélgetünk majd a rengeteg emlékünkről vele kapcsolatban. Különös, hogy olyanok is feljönnek, amik korábban nem.

Igyekszem szépnek megélni az ünnepeket, de úgy vélem, a tavasz közeledtével lesz könnyebb kicsit a lelkem.

Remélem, hogy a természet újjáéledésével az én lelkem is felébred… Akkor telik le a gyászév és bízom benne, hogy enyhül a fájdalom”

- mondta a színész özvegye.

Egy éve tért vissza a karácsony öröme

Horváth Charlie négy évvel ezelőtt, éppen karácsony előtt vesztette el élete párját, Katalint. Az azt követő két év maga volt a pokol a zenész számára. Saját bevallása szerint egyedül bolyongott a hatalmas családi házban és nem jelentett számára semmit az ünnepi időszak. Ez tavaly változott meg, hiszen fia és családja úgy döntöttek, hozzáköltöznek.

„Már tavaly is szép karácsonyom volt, hiszen újra nevetés és vidámság költözött a házba.

Amióta velem él a fiam és az unokám, újra tudok örülni az életnek.

Persze Katika éppen úgy hiányzik, mint eddig, de a kisunokám kedvéért elengedtem a szomorúságot. Most azzal foglalkozom, hogy Eriket boldoggá tegyem, így már nagyon várom a karácsonyt, hogy láthassam a felhőtlen boldogságát, ami mindennél többet jelent nekem”

- árulta el az énekes.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!