KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.21. 16:05

Donald Trump bevállalta, nem akartak hinni az emberek a szemüknek

Két hét van vissza az amerikai elnökválasztásig. Donald Trump meghúzta a váratlant.

Donald Trump fogta magát, és beállt egy Pennsylvania államban található McDonald'sba krumplit sütni. Ez már a republikánus elnökjelölt kampányhajrája, két hét múlva ugyanis megválasztják az amerikaiak a 47. elnöküket. 

Donald Trump
Donald Trump egy gyorsétterembe állt be krumplit sütni, kampányfinishez ért az amerikai elnökválasztás. Fotó: The Washington Post /  Getty Images

A republikánus elnökjelölt akciója óriásit megy a közösségi oldalakon. Politológusok és reklám szakemberek egyöntetűen azt állítják, hogy Donald Trump ezzel az ötlettel beletalált az amerikaiak szívébe. Külön érdekesség, hogy az egész ötlet a rivális elnökjelölttől, Kamala Harristől jött. 

Történt ugyanis, hogy a kampányban Harris és több prominens demokrata politikus is azt hangoztatta, hogy Harris a nép egyszerű embere, aki olyan szegénységben nőtt fel, hogy egész fiatalon már a McDonald'sban dolgozott. Erről azonban semmilyen bizonyíték nincs, egyesek szerint az egészet csak Harris kampánycsapata találta ki, hogy szimpatikusabb legyen az emberek számára. 

Donald Trump éppen ezt kihasználva tért be egy helyi Mekibe, és állt be krumplit sütni. Az akció végén az újságíróknak pedig azt mondta: ő ezennel 15 perccel többet dolgozott a gyorsétteremben, mint a riválisa. Donald Trump szombaton egyébként a Pennsylvania állambeli Latrobe városában, Pittsburgh közelében tartott választási gyűlésén adócsökkentéseket ígért, és azt hangoztatta, hogy véleménye szerint az elnökválasztás legkomolyabb tétje az illegális bevándorlás megállítása, mert az „az ország kulturális szövetét” rombolja le.

A legfrissebb felmérések szerint Kamala Harris kezdeti népszerűsége kezd alábbhagyni, és egyre többen látják ismét Donald Trumpot befutónak. 

Egy biztos: nem kell már sokat várni, hogy kiderüljön, ki lesz az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke, két hét múlva kedden az amerikaiak döntenek a sorsukról. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek