KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.10.05. 15:00

Szörnyű tragédia: meghalt egy újszülött kislány, mert nem vették fel a mentők a telefont

Az édesanya hiába tárcsázta a segélyhívót, nem vette fel senki a telefont.

Egy megtört szívű anyuka azt kiabálta: "Miért nem veszik fel a rohadt telefont?", miután hiába hívta a segélyhívót, senki sem reagált, pedig újszülött kislánya szíve leállt.

csecsemő, újszülött
Fotó: Pixabay

Wyllow-Raine Swinburn 2022. szeptember 27-én született a John Radcliffe Kórházban, és szeptember 29-én este hazaengedték, de szeptember 30-án a hajnali órákban összeomlott a keringése. A jelentések szerint édesanyja, Amelia Pill hét percig várta, hogy valaki válaszoljon a segélyhívó hívására.

Wyllow-Raine családja 40 percet töltött az újraélesztéssel, miközben otthonukban várták a mentőket – közölték az oxfordi halottkém bíróságával 2023-ban. A további vizsgálatokat elhalasztották, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek. A Sun jelentése szerint október 2-án, szerdán folytatódott a vizsgálat a kislány halálával kapcsolatban.

Amikor úgy tűnt, hogy Wyllow-Raine légzése leállt, anyja mentőt hívott hajnali 4.38-kor. A mentőszolgálat azonban több mint hét percig nem vette fel a telefont. "Miért nem veszik fel a rohadt telefont?" - kiabálta ekkor az édesanya, amivel a bátyját is felébresztette.

A baba nagymamája, Anna Fisher a földszinten vigyázott a kutyákra, amikor ez történt. Felrohant az emeletre, miközben Amelia sírt: "Senki nem jön, senki sem jön."

A mentő csak hajnali 5.09-kor érkezett meg a családi házhoz, vagyis több mint 30 perccel a hívás után. Az újszülöttet a John Radcliffe Kórházba szállították, ahol nem sokkal érkezése után meghalt.

A halál utáni vizsgálat semmi szokatlant nem tárt fel Wyllow-Raine-nel kapcsolatban. Ennek eredményeként Dr. Darren Farrell gyermekpatológus úgy határozta meg halálának okát, mint a csecsemőkori váratlan, megmagyarázhatatlan haláleset.

A segélyhívó kapcsán belső vizsgálat indult, de annyival lezárták az ügyet, hogy a kislány hirtelen szívmegállásban szenvedett és mindegy lett volna, ha 7 perccel korábban felveszik a telefont.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek