KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.02. 15:30

Belehalt az órákig tartó várakozásra a fiatal orvostanhallgató, kollégái hagyták cserben

A fiatal nő 12 órát várakozott a sürgősségin, majd nem sokkal később elhunyt.

Extra műszakokat vállalt a 28 éves orvostanhallgató, Zoe Bell a buckinghamshire-i kórházakban, hogy fizetni tudja a tanulmányai utolsó szakaszát. A fiatal nő 2022 decemberében tapasztalt torokfájást, és nehezen tudta kimondani a szavakat: amikor az állapota romlásnak indult, a barátja, Phillip Ayres december 23-án bevitte őt a Stoke Mandeville Kórházba, ahol nem sokkal később mellkasi fájdalom is kínozni kezdte.

kórház, orvosok, folyosó
Órákig várakozott a fiatal nővér a kórház várójában / Fotó: Pexels

A nővérek megvizsgálták Bellt, majd azt mondták neki, az oxigénszintje normális, és valószínűleg mandulagyulladása van. Ezt követően a fiatal lány és párja egészen hajnalig várakozott a további vizsgálatokra, mivel a sürgősségin akkoriban rengeteg influenzás beteggel és Strep-B-ben szenvedő gyermekkel kellett foglalkozniuk. Ayres szerint Bellnek ekkor már gyötrő mellkas-, hát-és vállfájdalmai voltak, valamint vért köhögött fel. 

Egy nővér újra elvégezte ugyanazokat a teszteket, és meg volt győződve arról, hogy a vért Zoe állandó köhögése okozta

- mondta el Ayres.

Zoe Bell végül december 24-én, délelőtt 10-kor került a sürgősségi azon részére, ahol a betegeket megvizsgálják. Az állapota azonban tovább romlott, ezért átvitték az intenzívre, és még aznap este meghalt szívelégtelenségben. A boncolás során megállapították, hogy a fiatal nő sztafilokokkuszok okozta vérmérgezés, bronchopneumonia (gyulladásos tüdőbetegség), influenza okozta akut tüdőkárosodás és vírusfertőzés következtében halt meg.

Ayres később elmondta a buckinghamshire-i halottkémnek, Crispin Butlernek, hogy Bell mindig is megértő volt az NHS (angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) küzdelmeivel szemben és arról álmodozott, hogy javítani fog a helyzeten, annak érdekében, hogy mindenki megkapja a szükséges ellátást.

Úgy tűnik, éppen az a dolog, amiért olyan keményen dolgozott, hagyta őt végül cserben

- tette hozzá a férfi.

Az ügyben a vizsgálat továbbra is folyamatban van - írja a The Sun.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek